مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک آماده است تا به شما در زمینه های مختلف کاریابی ،مشاوره کسب وکار ، مشاوره سرمایه گذاری، ثبت شرکت ف امور بیمه و مالیاتی و ...

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

در طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر هدف تولید غذایی است که ماهیان و دیگر آبزیان بتوانند پس از خوردن آن، به راحتی فرآیند هضم و جذب آن را انجام دهند. بسیار حائز اهمیت است که غذایی که حیوان مصرف می کند، در بر دارنده مواد مغذی باشد و شامل ترکیباتی همچون پروتئین، چربی، رطوبت، کربوهیدرات، مواد معدنی، ویتامین ها و … باشد. برای تولید غذای آبزیان روش های متفاوتی وجود دارد که در ادامه این مقاله قصد داریم به تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر بپردازیم. در صورتی که مایل به فعالیت در زمینه تولید خوراک برای ماهی ها و دیگر آبزیان هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. جهت ارائه سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.

 

 

منبع: طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

 

 

معرفی محصول | طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

توجه به تغذیه آبزیان در شیلات که پرورش ماهیان گرم آبی و سرد آبی در بخش های خصوصی کشور را بر عهده داشت، از سال 1370 شکل گرفته است.

در گذشته اغلب مزارع سرد آبی، دارای مزرعه تولید غذا بودند و از ضایعات کشتارگاهی برای تعذیه آبزیان استفاده می کردند. همینطور برای خوراک های آغازین قزل آلا، شیلات اقدام به واردات غذای مناسب آبزیان از کشورهای دانمارک و آلمان می نمود. ضمن اینکه به کپورها نیز به روش سنتی غذا داده می شد.

توسعه آبزی پروری در کشور نیازمند توسعه نهاد های تاثیرگذار در این زمینه همچون واحد های تولیدی خوراک آبزیان می باشد.  در واقع لازم است برای افزایش ارزش افزوده حاصل از آبزی پروری، تولید خوراک آبزیان در داخل کشور انجام شود و واردات آن کاهش یابد. خوشبختانه با برنامه ریزی هایی که در این زمینه انجام شده است، شاهد افزایش تولیدات داخلی و همینطور کاهش واردات در زمینه خوراک آبزیان هستیم.

نوع خوراک

تولید خوراک آبزیان شامل تولید خوراک برای مراحل رشد آبزیان شامل آغازین، رشد و پایانی می باشد. در سیستم های پرورشی آبزیان، برای اینکه آن ها مراحل رشد و نمو را به بهترین شکل ممکن طی کنند، لازم است علاوه بر غذاهای طبیعی موجود در استخر، غذاهای کاملی را دریافت کنند.

به همین دلیل در تولید خوراک آبزیان سعی می شود غذای کاملی که از نظر مواد اصلی تشکیل دهنده، شامل چربی، پروتئین، انواع ویتامین های لازم و … است با فرمول مشخصی تهیه گردد و در اختیار آبزیان قرار بگیرد تا در مقاطع مختلف زندگی خود، بتوانند از آن ها استفاده کنند.

از نکات مهم در تولید خوراک آبزیان، اندازه غذا می باشد؛ دلیل این موضوع این است که آبزیان در مقاطع مختلف زندگی و رشد خود، به اندازه های متفاوتی از غذا نیاز دارند. در واقع اندازه غذا باید متناسب با مرحله رشد آبزیان باشد تا بتوانند به راحتی آن را مصرف کنند. به طوری که آبزیان کوچک به غذای کوچک و آبزیان بزرگ به غذاهایی در ابعاد بزرگ تر نیاز دارند. از سویی دیگر، ترکیبات به کار رفته در غذای آبزیان نیز باید حتما متناسب با سن و وزن آن ها باشد.

بنابراین برای تولید خوراک آبزیان باید ابعاد فیزیکی، کیفیت و فرمولاسیون شیمیایی و دیگر ترکیبات لحاظ شود تا بهترین اثر گذاری را در زمینه پرورش آبزیان داشته باشد.

نام و کد آیسیک محصول | طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

بر اساس سیستم طبقه بندی وزارت صنایع و معادن، کد آیسیک مرتبط با تولید خوراک آبزیان شامل موارد زیر می باشد.

  • بسته بندی خوراک دام، طیور و آبزیان : کد 15331170
  • خوراک آماده آبزیان :  کد 15331120

شرایط واردات

واردات خوراک آبزیان غالبا شامل واردات انواع مکمل های غذایی و کنسانتره ها صورت می گیرد. البته از آنجایی که کشور ایران در زمینه تولید خوراک آبزیان فعالیت دارد، واردات آن ها نیز متناسب با نیاز داخلی و تحت نظر سازمان دامپزشکی کشور و شیلات انجام می شود.

توضیح موارد مصرف و کاربرد

همانطور که از نام محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان مشخص است، از این محصول در زمینه تولید و پرورش آبزیان در تمامی مراکز مرتبط استفاده می گردد.

بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول

در بررسی کالاهای جایگزین خوراک آبزیان، می توانیم بگوییم که امروزه در اکثر واحد های تولیدی و پرورش آبزیان، از خوراک های یکسانی برای آن ها استفاده می شود و شاید فقط در فصول مختلف سال، مکمل های موجود در آن کمی متغیر باشد.

بنابراین به طور کلی در زمینه خوراک آبزیان نمی توان جایگزینی را برای این محصول معرفی کرد که دارای خواص و ویژگی های آن باشد و بتواند به عنوان یک منبع غنی برای تغذیه آبزیان به کار رود.

اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز | طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

تغذیه در پرورش آبزیان پرورشی سرد آبی و گرم آبی، دارای جایگاه ویژه ای است. مراحل تغذیه آبزیان از زمان تولد ماهی ها و میگوها و تا زمانی که آماده صید و ارائه به بازار هستند، ادامه دارد.

بنابراین از مهم ترین موضوعات در پرورش آبزیان تغذیه است که بیشترین هزینه های تولید انواع ماهی و میگو را نیز به خود اختصاص می دهد. گفتنی است که تغذیه آبزیان دارای تاثیر مستقیمی بر رشد و کیفیت آن ها نیز خواهد داشت.

در صورتی که برای تغذیه آبزیان برنامه ریزی درستی انجام نشود، می تواند ضرر و خسارت های بسیاری را برای سرمایه گذار در پی داشته باشد. بنابراین اهمیت تغذیه آبزیان، بیانگر اهمیت تولید خوراک آبزیان است.

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول

در شرایط کنونی که اغلب کشورها به تغذیه آبزیان اهمیت می دهند، محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید خوراک آبزیان در اغلب کشورها مورد استفاده قرار می گیرد؛ به همین دلیل مصرف کنندگان خود تلاش دارند اقدام به تولید خوراک آبزیان نمایند و واردات آن را به حداقل برسانند.

با این حال آمار تولید خوراک آبزیان در کشورهای جهانی شامل چین، تایوان، شیلی، فرانسه، هلند، استرالیا و … بیش از دیگر کشورها می باشد. همینطور کشورهایی که بیشترین مصرف خوراک آبزیان را نیز دارند شامل کشورهای چین، ایران و زلاندنو هستند.

مواد اولیه مورد نیاز برای تولید خوراک آبزیان

برای تولید خوراک آبزیان به برخی مواد اولیه شامل موارد زیر نیاز است:

  • آرد یونجه
  • آرد خون
  • آرد ذرت
  • گلوتن ذرت
  • کنجاله تخم پنبه
  • پودر پر هیدرولیز شده
  • آرد ماهی
  • آرد ماهی غنی شده
  • آرد گوشت – استخوان
  • آرد ضایعات طیور
  • سبوس برنج
  • سبوس گندم
  • آرد میگو
  • آرد اسکوئید
  • کنجاله سویا
  • دانه سویا
  • آرد گندم
  • گلوتن گندم
  • مخمر
  • جو
  • مکمل های معدنی
  • مکمل های ویتامینی
  • آنتی اکسیدان
  • ضد قارچ
  • پودر گوشت
  • روغن ماهی
  • ملاس
  • دیگر افزودنی ها

دانش فنی و روش تولید | طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

تولید خوراک آبزیان پرورشی بر اساس آخرین تکنولوژی های موجود در جهان، شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول : تعیین کیفیت مواد اولیه و مواد افزودنی مورد نیاز برای تولید غذای آبزیان
  • مرحله دوم : نگهداری از مواد اولیه در انبار ها پس از تهیه و تفکیک آن ها
  • مرحله سوم : نگهداری مواد اولیه مخصوص شامل روغن ها، ویتامین ها، مواد اولیه خاص و … در محلول های مشخص در انبارها و با استفاده از شرایط فیزیکی مشخص
  • مرحله چهارم : توزین مواد اولیه و مواد افزودنی با استفاده از فرمولاسیون مورد استفاده
  • مرحله پنجم : مخلوط مواد معدنی و ویتامین ها
  • مرحله ششم : آسیاب کردن مواد اولیه با ابعاد درشت و نگهداری از آن ها در سیلوهای مواد سازی – دقت در آسیاب صحیح و رسیدن به دانه بندی و اندازه های مورد نیاز
  • مرحله هفتم : الک کردن و مش بندی مواد اولیه
  • مرحله هشتم : مخلوط کردن مواد
  • مرحله نهم : شکل دادن به دانه های غذایی و تهیه پلت خوراکی
  • مرحله دهم : اندازه کردن خوراک آبزیان
  • مرحله یازدهم : الک کردن به منظور دانه بندی خوراک ساخته شده
  • مرحله دوازدهم : بسته بندی خوراک
  • مرحله سیزدهم : انبار کردن برای حمل

عوامل تاثیر گذار بر کیفیت غذای آبزیان | طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

در کیفیت غذایی که برای آبزیان تولید می شود، عوامل بسیاری تاثیر گذار هستند که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره کرده ایم:

  • قوانین بازرسی دولتی برای نظارت بر کیفیت غذای تولید شده برای آبزیان
  • ساختمان کارخانه و تاسیسات فرآوری و لزوم تاسیس آن در مناطق غیر آلوده و دور از محل های آلاینده ها و همینطور وضیعیت بهداشتی کف، سقف و دیوار های کارخانه، جداسازی مناسب قسمت های مختلف کارخانه، مسیر مناسب حرکت کارکنان، تهویه مناسب، نور کافی و  …
  • کارکنان با تجربه و آموزش دیده
  • ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده و متناسب با آخرین تکنولوژی های روز
  • کیفیت مواد اولیه و خام
  • انبار نگهداری مواد خام
  • انجام مرحله آسیاب کردن با بالاترین کیفیت برای تولید غذای باکیفیت و عدم برخورداری از مواد اولیه درشت و آسیاب نشده
  • تفکیک درست مواد اولیه و جداسازی ذرات فلزی
  • انجام صحیح فرآیند توزین و مخلوط کردن مواد اولیه
  • شکل دهی به صحیح به غذاها و تولید پلت متناسب با سن و وزن ماهی
  • درصد چربی، رطوبت، نحوه خنک سازی، نحوه نگهداری و …
  • جا به جایی مناسب غذا با استفاده از خودروهای حمل غذای مناسب و همینطور نگهداری در شرایط ایده آل برای غذای آبزیان به دور از نور مستقیم خورشید
  • روش های کنترل کیفیت غذای آبزیات با استفاده از روش های کنترل بیولوژیک (زیستی )، کنترل میکروبی، کنترل شیمیایی،  کنترل فیزیکی یا ارزشیابی حسی و …
  •  و …

تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز در روش اکسترودر

در فرآیند تولید غذای آبزیان به روش اکسترودر، به تجهیزاتی نیاز است که از خارج از کشور وارد می شود. این تجهیزات شامل دستگاه های ورود مواد اولیه، دستگاه های قسمت اکسترودر، اضافه کردن چربی و … است. در ادامه به تمامی تجهیزاتی که در خط تولید غذای آبزیان نیاز است، اشاره کرده ایم:

گروه : 1 ورود مواد اولیه | طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

  • مارپیچ انتقال
  • بالابر
  • الک دانه بندی
  • آهنربای استوانه ای
  • تقسیم کن روتوری مواد اولیه به مخازن فرمول غذایی
  • مخازن فرمول غذایی
  • اندازه گیر سطح مواد در حالت پر
  • اندازه گیر سطح مواد در خالت خالی
  • مارپیچ توزین
  • باسکول توزین و میکسر و متعلقات و سازه های قرار گیری و کامپیوتر
  • مارپیچ توزین و قیف میانی
  • مارپیچ تخلیه مواد توزین شده از باسکول

گروه 2 : آسیاب اولیه

  • مخازن پیش آسیاب
  • نشان دهنده سطح مواد در مخازن بالا
  • مارپیچ دو قلو
  • مخزن اولیه بالای آسیاب چکشی
  • سیستم کنترل آسیاب چکشی
  • مخزن اولیه بعد از آسیاب
  • فیلتر گرد و غبار گیر سیستم آسیاب چکشی
  • فن رادیال
  • میکسر اختلاط
  • سیستم روغن پاش
  • مخزن ثانویه بعد از میکسر
  • اندازه گیر سطح مواد اولیه در مخزن میکسر
  • مارپیچ انتقال
  • بالابر

گروه 3 : قسمت اکسترودر

  • مخازن فرمول غذایی
  • نشان دهنده سطح مواد در مخازن بالا بصورت گردان
  • مارپیچ های توزین زیرین مخازن فرمول غذایی
  • کاندیشنر اختلاط مواد با مایعات و موتور راه اندازو سیستم اضافه نمودن بخار
  • سیس تم توزین آب به دستگاه اکسترودر با کنترل اتوماتیک
  • 2 طبقه کاندیشنر استوانه ای
  • مارپیچ توزین دوبلکس
  • کن کولر با موتور لنگ گردان تقسیم کن بار به دستگاه خشک
  • خشک کن دو طبقه
  • جعبه خروجی از بلت به جعبه ورودی خشک کن
  • مبدل حرارتی خشک کن با ولوهای کنترلی
  • جعبه خروجی با لیمیت سوییچ جهت انتقال مش از خشک کن
    فن رادیال
  • ابزار دقیق تنظیم فلاپ فن رادیال
  • سایکلون
  • روتوری ولو
  • کرامبلر
  • بالابر
  • الک دانه بندی و عبور مش به بالای کاندیشنر
  • جعبه خروجی مواد
  • سیستم کنترل اکسترودر و ماشین آلات عمل آوری
  • کشویی پنوماتیک
  • مارپیچ های توزین و اختلاط زیرین مخازن فرمول غذایی
  • سیستم توزین آب
  • اکسترودر
  • اندازی اکسترودر سیستم کنترل دور متغیر راه
  • بلت برگردان اکسترودر
  • سیستم کنترل PIC اکسترودر و ماشین آلات عمل آوری

گروه 4 : اضافه نمودن چربی

  • تانک ذخیره ملاس
  • نشان دهنده سطح مواد در مخزن
  • فیلتر دو گانه تانک ذخیره ملاس
  • لیستین سیستم توزین، پمپ چربی
  • سیستم توزین مایعات
  • سیستم گرمایش لوله ای مایعات
  • لوله کشی مربوط به چربی

گروه 5 : ماشین آلات حاضر بفروش | طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

  • مخازن
  • نشان دهنده سطح مواد اولیه مخازن
  • نشان دهنده سطح مواد اولیه مخازن
  • سیم بار کشویی تق
  • مخزن میانی
  • سیستم گونی زنی دفیق با کلیه متعلقات
  • مخازن گونی زنی
  • مخزن میانی
  • روتواسپری
  • سییستم توزین مایعات

گروه 6 : تاسیسات برقی | طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

  • تابلو قدرت ماشین آلات
  • تابلو کنترل و میمیک عملکرد قفل ماشین آلات
  • مواد مصالح مونتاژ برق و الکترونیک سینی، کابل سیم، اتصالات
  • لوله و سوییچ های امر
  • جنسی قطع برق در زمان تعمیرات
  • کمپرسور های هوا
  • ژنراتور

خدمات قابل ارایه کاردوک به طرح‌ها و واحدهای تولید کننده

برای تهیه طرح توجیهی در زمینه های مختلف می توانید با کارشناسان تماس بگیرید. از جمله خدمات مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک می توان به موارد زیر اشاره داشت :

  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • تامین نیروی انسانی نصب و راه اندازی ماشین آلات و تاسیات عمومی طرح تولید
  • مشاوره فرمولاسیون مواد اولیه
  • مشاوره اصلاح تکنواوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره صادرات محصول با کیفیت به  کشورهای دیگر
  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ثبت نام در سامانه بهین یاب و سامانه مختلف

برای دریافت مشاوره از متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک جهت نوشتن طرح توجیهی می توانید با شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

 

منبع: طرح تولید خوراک آبزیان با روش اکسترودر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی