مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک آماده است تا به شما در زمینه های مختلف کاریابی ،مشاوره کسب وکار ، مشاوره سرمایه گذاری، ثبت شرکت ف امور بیمه و مالیاتی و ...

طبقه بندی موضوعی

۱۸ مطلب در تیر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بسیاری از صاحبان سرمایه به دنبال یک اصول مدیریت در سازمان خود هستند تا بتوانند آن را به بالاترین درآمد ممکن برسانند. پس از ورود به بازار کار دیر یا زود متوجه می‌شوید که در هر حوزه‌ای، مدیریت اصلی اساسی و انکارناپذیر است. به طوری که موفقیت و رشد سازمان مستقیما به عملکرد مدیران آن بستگی دارد. این موضوع به قدری اهمیت دارد که مدیریت به عنوان یک علم شناخته می‌شود، پس شما هم اگر به دنبال هدایت مجموعه خود هستید، باید پایه‌های علم مدیریت را بشناسید. خوب است بدانید اصول مدیریت تنها برای مدیران نبوده و در هر زمینه و بخشی که فعالیت دارید، آگاهی از این اصول به یاری شما می‌آیند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه امور اداری و سازمانی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید. 

 

منبع: اصول مدیریت

 

تعریفی کوتاه از مدیریت

قبل از آن که بخواهیم اصول مدیریت را شرح دهیم، خوب است با مفهوم مدیر و مدیریت آشنا شوید. مدیر کسی که کار مدیریت را انجام می‌دهد، او محیطی مناسب برای کسانی که می‌توانند برای اهداف سازمان مفید باشند، فراهم می‌کند. در عمل، مدیریت ادغامی از دانش، هنر و خلاقیت است که در جهت اهداف سازمان از آن‌ها استفاده می‌کند. مدیری موثر است که بتواند در شرایط سخت زیردستان را با خود هماهنگ کند. تصمیمات یک مدیر شایسته بر اساس تفکر عمیق و آینده نگری است. برای رسیدن به این اهداف و ویژگی‌ها لازم است تا علاوه بر دانش، با اصول مدیریتی نیز آشنا باشید. 

مقاله موانع خلاقیت را مطالعه نمایید.

اصول مدیریت چیست؟

نظریه‌های متعددی درباره اصول مدیریت ذکر شده‌اند که در هر کدام از آن‌ها مباحث مختلفی در نظر گرفته شده است. اما در همه آن‌ها می‌توان به اشتراکاتی رسید. در ادامه به دو دیدگاه پرداخته‌ایم که هم طرفداران بیشتری داشته و هم در عمل کاربردی‌تر بوده‌اند.

اصول پنجگانه مدیریت

بعد از آنکه نظریات مختلفی درباره وظایف مدیر مطرح شد، پنج وظیفه به عنوان وظایف و اصول مدیریت میان صاحبان نظر به توافق رسید. این پنج اصل عبارتند از؛

  1. برنامه ریزی
  2. سازماندهی
  3. هدایت و کنترل
  4. به کارگماردن
  5. رهبری

برنامه ریزی ؛ قدم اول در اصول مدیریت

برنامه ریزی از جمله اصولی است که همه صاحب نظران در مورد آن اتفاق نظر دارند. مدیری که فاقد مهارت برنامه ریزی باشد، به سازمان آسیب زده و مانع از رشد آن می‌شود. با برنامه‌ریزی اهداف، مسیر اجرایی، روش و ابزار مورد نیاز مشخص است. در واقع وقتی مدیر برنامه ریزی داشته باشد با اتفاقات غیرمترقبه مواجه نمی‌شود. او در برخورد با بحران‌ها می‌داند به کدام سو باید حرکت کند و سلیقه شخصی را در کار دخالت نمی‌دهد. مقاله ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی کلیک کنید.

سازماندهی ؛ اصول سازماندهی در مدیریت را بشناسید

مدیر با سازماندهی وظایفی را از حالت کلی به حالت جزئی‌تر در می‌آورد. بدین صورت واحدهای مختلف با فعالیت در کنار یکدیگر قادر به رسیدن به اهداف سازمان می‌شوند. برای مثال برای درست کردن یک پیتزا با توجه به منابع مالی موجود مواد اولیه را تهیه کرده و بر اساس ظرفیت فرها در ساعت سفارش دریافت می‌کند، او می‌داند که برای سرعت بخشیدن به کار نباید بیش از 3 نفر را در آشپزخانه و سالن غذا خوری بگمارد و برای نظم دهی باید شرح وظایف هر سه نفر را دقیق مشخص نماید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله هوش مالی را مطالعه نمایید.

هدایت و کنترل ؛ اصل سوم از اصول مدیریت

بنابراین اصل پس از برنامه ریزی و سازماندهی، نباید نیروها را به حال خود رها کرد. حتی اگر کارتان با ماشین آلات است، باز هم نیاز دارید که دائم بر روند کار نظارت کرده و از درستی عملکرد آن اطمینان حاصل کنید. عدم وارسی و ندادن بازخورد باعث می‌شود عیب‌های کار برطرف نشده و سیستم به اشتباه خود ادامه دهد.

به کار گماردن : اصول فراموش شده مدیریت

در میان اصول مدیریت به اصل به کار گماردن توجه کمتری شده است، درحالی که به کار گماردن نیروی انسانی متناسب با یک سمت بسیار در پیشرفت کار اهمیت دارد. در واقع این اصل بر این موضوع اشاره دارد که افراد را بر اساس تخصص و مهارت‌هایشان باید شناسایی کرد و برای آن‌ها وظایف تعریف نمود.

رهبری ؛ مدیریت یا رهبری

همانطور که در ابتدا وظایف مدیر را شرح دادیم، رهبر یک گروه نیز همان وظایف را بر عهده دارد. با این تفاوت که رهبر جایگاهی غیر سازمانی و جدایی از سمت نیز می‌تواند داشته باشد. مدیر با شرح وظایف و کنترل نیروها سعی در بهبود اوضاع دارد. این روش در رابطه با مشاغلی که مکانیکی است بسیار موثر است. اما این موضوع در برخورد با نیروی انسانی دشوارتر بوده و مدیر باید دارای روحیه رهبری نیز باشد.

مهارت رهبری در واقع به میزان تاثیرگذاری مدیر بر روی دیگران اشاره دارد. با این توانایی می‌توانید در نیروهای خود حس رقابت، انگیزه، رغبت به کار و… را پرورش دهید. یک رهبر برای تاثیرگذاری از پیشنهادات مالی و یا تنبیه استفاده نمی‌کند، بلکه او ارتباطی با سایرین ایجاد کرده که از هر مشوقی بالاتر است. مقاله ایجاد انگیزه در کارکنان را مطالعه نمایید.

اصول مدیریت فایول

فایول مهندسی بود که به صورت تجربی یاد گرفته بود چگونه یک پروژه را در عالی‌ترین سطح مدیریت کند. او بر همین اساس دیدی نسبت به کار مدیریتی پیدا کرد و برای انتقال تجربیات خود 14 اصل را شرح داد که در ادامه به هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

تقسیم کار

اصل تقسیم کار بیان می‌کند که کارها را باید به وظایف کوچکتر تقسیم کرد تا با گماردن افراد در هر بخش به کار سرعت بخشید و فرد در آن متخصص می‌شود.

  • اختیار و پاسخگویی

فایول بیان می‌کند نمی‌توان به کسی اختیار داد و از او نتیجه کار را بازخواست نکرد و یا برعکس این موضوع. اختیار و پاسخگویی هر دو با هم معنا پیدا می‌کنند.

  • نظم و انضباط

همه افراد سازمان باید به قوانین احترام گذاشته و در هر شرایطی به آن‌ها پایبند باشند.

  • وحدت فرماندهی

براساس اصل وحدت فرماندهی هر کارمندی باید از یک نفر دستور گرفته و فقط به آن فرد پاسخگو باشد. به این صورت هر کس در سازمان یک مافوق دارد که باید دستورات او را پیش ببرد.

  • وحدت رویه

گروه‌های مختلف در سازمان که یک هدف مشابه را دنبال می‌کنند باید توسط یک مدیر و یک طرح هدایت شوند. در غیر این صورت آن طرح به سرانجام نخواهد رسید.

  • تبعیت

اهداف و منافع سازمان همیشه بر منافع و اهداف فرد مقدم است. بر این اساس هرگز نباید فردی خود را نسبت به سازمان در اولویت بداند.

  • جبران خدمات

همه کسانی که در سازمان فعالیت دارند، باید دستمزدی منصفانه و بر اساس فعالیت‌شان دریافت کنند. پس یک مدیر باید عملکرد اعضایش را برای جبران زحمات‌شان همیشه در نظر داشته باشد.

  • میزان تمرکز در تصمیم‌گیری

بر اساس این اصل، تصمیمات نباید همیشه از بالا به پایین گرفته شود. بلکه کسانی که در رده‌های میانی سازمان هستند نیز باید در تصمیمات سهیم بوده و حق اعمال نظر در سطوح خود را داشته باشند.

  • زنجیره فرمان

زنجیبره فرمان همان سلسله مراتب قدرت است، بر این اساس هر کارمند می‌تواند تا دو رده بالاتر از خود ارتباط برقرار کند. این موضوع بیشتر در سازمان‌هایی است که هرمی بوده و امکان ارتباط با مدیران ارشد وجود ندارد.

ترتیب و مرتب بودن

اگر سازمانی نظم نداشته باشد، پس چگونه کارمندانش می‌توانند از منابع به بهترین نحو استفاده کنند. داشتن فضایی ایمن، مناسب، تمیز و… به طور مستقیم با مرتب بودن در محیط کار در ارتباط است.

انصاف

رفتار مدیران با زیر دستان اگر خالی از انصاف باشد، طولی نمی‌کشد که زیردستان نیز کارشکنی کرده و ضررهای هنگفتی به سازمان خواهند زد. برخورد مدیر باید بی‌طرفانه، بی غرض و با احترام باشد.

ثبات کارکنان

سازمان‌ها بهتر است تلاش کنند تا عمر حضور نیروهای خود را افزایش دهند. با این کار هم امنیت شغلی را در آن‌ها زیاد کرده‌اند و هم هزینه استخدام و آموزش را به حداقل می‌رسانند. دراین شرایط نیروها نیز نسبت به سازمان‌شان احساس مسئولیت بیشتری کرده و در زمان بحران بهترین عملکرد خود را خواهند داشت.

ابتکار

آزاد گذاشتن نیروها جهت ابراز علاقه یکی از روش‌هایی است که به کارکنان اجازه می‌دهد تا ابتکار و خلاقیت در کار داشته باشند. ایده‌های جدید باعث پیشرفت و ارتقای سازمان نیز خواهد شد.

روحیه کار گروهی

آخرین اصل از اصول مدیریت فایول به کار گروهی تاکید دارد. سازمانی که کارمندانش را به کار گروهی تشویق می‌کند و به آن‌ها تیمی کار کردن را آموزش می‌دهد، در خود به یک یکپارچگی می‌رسد. این وحدت و یک پارچگی منجر به توسعه و فراگیری آموزه‌های بیشتر در سازمان می‌شود. در چنین فضایی دو به هم‌زنی و زیر آب زنی معنا خود را از دست داده و افراد برای پیشرفت خود به آموزش همکاران خود نیز می‌پردازند. شما در هر جایی که هستید می‌توانید از خدمات مشاوره تلفنی و حضوری مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک بهرمند شوید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه امور اداری و سازمانی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: اصول مدیریت

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

آدرس اداره صنایع و معادن استان اصفهان چیست؟ بسیاری از کسب و کارها و صاحبان مشاغل برای دریافت خدمات مربوطه، باید به اداره صنایع معادن مراجعه کنند. اما قبل از مراجعه باید بدانید که بسیاری از این خدمات به صورت اینترنتی از طریق سامانه بهین یاب ارائه می‌شود. کارشناسان کاردوک به شما برای دریافت خدمات هر چه بهتر راهنمایی لازم را ارائه می‌دهند.

برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک می‌توانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع: صنایع و معادن اصفهان

آدرس اداره صنایع و معادن و تجارت استان اصفهان 

آدرس و اطلاعات مهم در مورد صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان به شرح زیر می‌باشد:

آدرس اداره صنعت و معدن استان اصفهان :

اصفهان – خیابان 22 بهمن – مجتمع اداری امیرکبیر

 

شماره تماس:

 ۵ – ۳۲۶۴۵۸۷۰

 

کد پستی: ۸۱۵۸۷۱۴۱۸۱
  

 

آدرس وب سایت: http://esf.mimt.gov.ir

ساعات کاری : از شنبه تا چهارشنبه از ساعت هفت و نیم تا دو نیم (7:30 تا 14:30) و پنجشنبه ها از ساعت (7:30 تا 13:30)

خدمات صنایع معادن استان اصفهان

تمام کسانی که با حوزه صنعت، معدن و تجارت درگیر هستند می‌دانند که این سازمان خدمات بسیاری از گرفتن وام تا ارائه جواز را انجام می‌دهد. مهم‌ترین خدمات صنعت و معدن عبارتند از؛

بررسی و ارائه جواز و پروانه برای طرح‌های صنعتی

ارائه واحدی با امکانات صنعتی در شهرک‌های صنعتی

ارائه وام برای طرح‌هایی با توجیه اقتصادی

ارائه سهمیه مواد اولیه

اعلام آمارهای واحدهای تولیدی و صنعتی

و….

خدمات الکترونیکی صنایع معادن

سازمان صنایع، معادن و تجارت (صمت) با توجه به پیشرفت تکنولوژی همانند سایر حوزه‌ها بسیاری از خدمات خود را به صورت آنلاین و از طریق اینترنت ارائه می‌دهد. بهین یاب یکی از جامع‌ترین سامانه های مربوطه به صنایع، معادن و تجارت کشوری است. 

 

خدمات قابل ارائه کاردوک

شرکت کاردوک به صاحبان مشاغل و کارآفرینان در تمامی مراحل انجام پروژه خدمات ارائه می‌دهد. شما می‌توانید در زمینه‌های زیر با کارشناسان تماس گرفته و راهنمایی لازم را دریافت کنید.

مشاوره کسب و کار

اصلاح طرح توجیهی و نوشتن طرح توجیهی

انجام تمام امور مربوط به سامانه بهین یاب

عیب یابی پروژه

مکان یابی و اجرای پروژه

دریافت جواز تاسیس صنعتی و پروانه بهره برداری

تامین مالی و دریافت وام 

تامین تجهیزات و معرفی دستگاه های مناسب

برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک می‌توانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: صنایع و معادن اصفهان

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

هوش مالی فقط بخشی از هوش ذهنی است که برای حل مشکلات مالی از آن استفاده می‌شود . حتما کسانی را دیده‌اید که هر روز سخت‌تر از دیروز کار می‌کنند، پول بیشتری در می‌آورند اما هرگز ثروتمند نمی‌شوند و حتی بیشتر از قبل بدهکار می‌شوند و مشکلات مالی‌شان بیشتر می‌شود. اکثر ما فکر می‌کنیم بهترین راه و روش حل مشکل، فقط همان روشی است که می‌دانیم و انجام می‌دهیم. در حالی که روش‌هایی که تا الان استفاده کرده‌ایم به نتیجه متوسط یا پائین‌تر از متوسط رسانده است. اگر این نکته را درک کنیم می‌توانیم با یادگیری روش و مهارت‌های جدید و تغییر در نوع نگرش و فکر خود به نتایج جدید و بهتر برسیم. اگر به مشکل مالی خود به عنوان یک فرصت برای یادگیری و باهوش‌تر شدن نگاه کنیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه امور اداری و سازمانی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع: هوش مالی

 

هوش مالی | برای پول دار شدن هم باید باهوش بود

البته منظور هوشی متفاوت از IQ است. هوش مالی مفهومی ذهنی است که شامل عملکرد یا کارهای خاصی است که ثروت را وارد زندگی شما می‌کند. باید ذهنیت لازم برای موفقیت و شکست را یاد بگیرید و باورهای محدودکننده‌ای که سد راه پول درآوردن شماست را کنار بگذارید. بنابراین هوش مالی را می‌توان یکی از اصول مدیریت دانست، برای اطلاع از اصول مدیریت کلیک کنید.

 

هوش مالی چیست | چه چیزی باعث حل مشکل مالی می شود؟

همه مردم دنیا چه ثروتمند و چه فقیر مشکل مالی دارند. خیلی‌ها فکر می‌کنند مشکل مالی آن‌ها تمام می‌شود، اما این طور نیست، پول بیشتر مشکلات مالی بیشتری به دنبال دارد. تحصیلات هم مشکل مالی را برطرف نمی‌کند. داشتن یک شغل هم مشکلات مالی را حل نمی‌کند. هوش مالی دقیقا همان رفتار شما با پول است. متاسفانه تحصیلات و سخت کوشی اگر با استفاده از هوش مالی، همراه نباشد نمی‌تواند موجب تولید ثروت شود. حال سوال این است چه چیزی مشکلات مالی را حل می‌کند؟

جواب این سوال “هوش مالی” است. مشکلات رایج مالی در دنیای امروز؛ تطبیق نداشتن درآمدها و هزینه‌های زندگی، نداشتن خانه شخصی، بدهکاری، هزینه‌های ماشین، هزینه‌های بهداشتی درمانی و… است که با استفاده از هوش مالی می‌توان آن‌ها را برطرف کرد. اگر هوش مالی را در خود تقویت نکنیم روز به روز مشکلات وخیم‌تر و شرایط روز به روز سخت‌تر می‌شوند. واقعیت این است که پول تاثیر به سزایی روی سبک و کیفیت زندگی دارد. پول آسایش، آزادی زمانی و آزادی انتخاب می‌آورد. ولی پول در آوردن به تنهایی و بدون استفاده از هوش مالی هیچ کدام از موارد ذکر شده را به همراه نخواهد داشت.

هوش مالی و ارتباط آن با پولدار شدن

اگر بتوانید هوش مالی خود را رشد بدهید، می‌توانید مشکلات مالی خود را حل کنید و در نتیجه ثروتمندتر شوید و اگر این کار را نکنید روز به روز فقیرتر می‌شوید. مدیران مالی کاردان، برای رسیدن به ثروت و رفاه مالی اقدامات خاصی انجام می‌دهند. کسانی که از نظر مالی موفق هستند با کسانی که وضع مالی اسف‌باری دارند، دارای ذهنیت متفاوتی نسبت به پول هستند. افراد موفق و ثروتمند هیچ وقت دست از یادگیری درباره پول درآوردن، سرمایه گذاری، اطلاعات مربوط به سهام و… نمی‌کشند.

پول در آوردن برای آن‌ها مثل نفس کشیدن حیاتی است. مدیران باهوش از تمام لحظه‌های زندگی‌شان برای یادگیری استفاده می‌کنند. همیشه وقتی آن‌ها را می‌بینید درباره پول با بقیه صحبت می‌کنند، به سمینارهای امور مالی می‌روند، با مشاوران حرفه‌ای صحبت می‌کنند، کتاب می‌خوانند یا در حال مطالعه بخش اقتصادی روزنامه هستند و … . پول درآوردن برای آن‌ها تبدیل به عادت شده و این عادت باعث می‌شود در امور مالی‌شان به موفقیت برسند.

 

در ذهن کسی که هوش مالی بالایی دارد چه می‌گذرد؟

“جیمی مک اینتایر” در کتاب خود به نام “درس‌هایی که آرزو داشتم یاد می‌گرفتم” می‌گوید موفقیت مالی ما تا حد زیادی به باورهایی که درباره پول داریم بستگی دارد. اگر به باورهای محدودکننده‌ای که درباره پول داریم بچسبیم، همیشه از پیامدهای آسیب رسان آن ضرر خواهیم کرد. این باورهای منفی هستند که اجازه نمی‌دهند به بالاترین سطح استقلال مالی برسیم.

ویژگی های هوش مدیران مالی کارآمد

خصوصیات مشترک بین همه مدیرانی که درآمد بالایی دارند وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره داشت :

داشتن طرح عملیاتی

کسانی که از هوش مالی بالایی برخوردارند، برنامه و طرح جامعی برای موارد مالی و برنامه روزانه خود دارند.

پس انداز کردن ده درصد از درآمد خود

این افراد همیشه حداقل ده درصد از درآمد خود را نگه می‌دارند یا با آن به سرمایه گذاری می‌پردازند یا در بلند مدت سود به دست می‌آورند.

به حداقل رساندن بدهی

افراد با هوش مالی بالا، می‌دانند که قرض بالا آوردن، بار سنگینی دارد و در درازمدت تاثیر بدی بر روی میزان ثروت می‌گذارد. این افراد سعی می‌کنند تا جای ممکن بدهی‌های خود را به حداقل برسانند و با این وجود اگر هم مجبور باشند که با قرض کردن اقدام به خرید کنند، بهترین و مناسب‌ترین طرح و تسهیلات بانکی یا غیربانکی را انتخاب می‌کنند. در اغلب موارد بدهی‌هایشان را با سودی که از سرمایه گذاری هوشمندانه به دست می‌آورند، صاف می‌کنند.

تعیین اهداف مالی بلند مدت و کوتاه مدت

اهداف مالی ارتباط تنگاتنگی با طرح‌های عملیاتی موثر دارند. اهداف افراد باهوش به دو دسته کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود و همین داشتن برنامه باعث می‌شود تا در طول روز فکرشان را روی رسیدن به به اهدافشون متمرکز کنند.

داشتن استراتژی در خرج کردن

افراد باهوش درباره هر مبلغی که می‌خواهند خرج کنند با دقت فکر می‌کنند. مدیران مالی موفق از پیامدهای کوچک‌ترین خرید و خرج کردن خود هم آگاه هستند. آن‌ها می‌دانند که جمع شدن هزینه‌های به ظاهر کوچک در بلند مدت چه عواقبی دارد و باعث تلنبار شدن بدهی می‌شود و فرصت سوددهی بیشتر را می‌گیرد. این افراد توانایی بالایی در پیش بینی آینده دارند. این قابلیت به آن‌ها کمک می‌کند تا پیامدهای خرج کردن پول‌شان را بشناسند و به این ترتیب برای خرج کردن یا نکردن آن تصمیم درستی بگیرند و اگر ببینند که خرج کردن پول‌شان در بلند مدت برایشان سودی ندارد، قبل از هر اقدامی تصمیمات‌شان را اولویت بندی می‌کنند.

یادگیری مداوم استراتژی های مالی جدید

این افراد هیچ وقت از یادگیری درباره پول درآوردن، سرمایه گذاری کردن، اطلاعات مربوط به سهام و … دست نمی‌کشند و به صورت مداوم در حال یادگیری هستند.

 

نحوه تقویت هوش مالی با هوش پول ساز

هوش پول ساز مجموعه مهارت‌هایی است که باعث به دست آوردن پول بیشتر می‌شود. بخشی از این هوش، ذاتی و بخش مهمی از آن اکتسابی است. بخش ذاتی این هوش چندان قابل تغییر نیست مانند “قدرت حافظه”، اما بخش‌های اکتسابی آن می‌تواند با روش‌های زیر  فراگرفته شود.

خیال پردازی

کسانی که خیال پردازی می‌کنند احتمال بیشتری دارد که بتوانند یک کار و ایده جدید خلق کنند. بسیاری از ایرانی‌ها قدرت خیال پردازی خوبی دارند، اما فقط افراد کمی به آن اهمیت می‌دهند و بیشتر افراد با بی توجه از کنار آن می‌گذرند. حتی برخی افراد خیال پردازی را چیز بدی می‌دانند! تفاوت افراد موفق با دیگران در این است که به خیال پردازی‌هایشان جامه عمل می‌پوشانند.

خلاقیت

یکی از مهم‌ترین موارد برای هوش مالی خلاقیت است. در گذشته بسیار دور برای کسب درآمد بالا چندان به خلاقیت نیاز نبود، اما در دنیای امروزی با افزایش جمعیت و رقابت در زمینه‌های مختلف شغلی و اجتماعی، نیاز به این ویژگی بیشتر می‌شود. بیشتر کسانی که در موقعیت شغلی با حقوق ثابت قرار می‌گیرند، خلاقیت خودشان را از دست می‌دهند. باید بدانید انسان تنها زمانی از قابلیت‌های عالی ذهنش استفاده می‌کند که در شرایط سخت قرار بگیرند.

علاقه

اگر به شغل فعلی خود علاقه ندارید، دست کشیدن از آن کار منطقی است. وقتی از کاری که به آن علاقه ندارید دست می‌کشید، تمام انرژی‌تان را صرف پیدا کردن شغل مورد علاقه‌تان می‌کنید و تمام فکرتان بر روی شغلی که برایتان مناسب‌ترین است، متمرکز می‌شود. نکته مهمی که باید بدانید این است که تنها راه انجام دادن کارهای عظیم، دوست داشتن کاری است که انجام می‌دهیذ.

جسارت

جسارت ویژگی کسانی است که ترس‌هایشان را شناخته‌اند و بر آن غلبه کرده‌اند. ترس‌ها بزرگترین موانع در برابر پیشرفت انسان هستند. انسان‌های بزرگ با ترس‌هایشان روبه رو می‌شوند ولی انسان‌های ضعیف از آن فرار می‌کنند.

تمرکز

حال که هدف‌تان را مشخص کرده‌اید کافی است روی آن تمرکز کنید. تمام ذهن و قدرت خود را روی هدف‌تان جمع کنید و به عوامل مزاحم اجازه ندهید به ذهنتان وارد شوند و نهایت تلاشتان را برای رسیدن به هدف بکنید و تا رسیدن به هدفتان دست از تلاش نکشید. از تجربه‌هایتان پله‌هایی برای بالا رفتن بسازید و هرگز از شکست خوردن نهراسید.

مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک

برای دریافت مشاوره در زمینه هوش مالی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک تماس بگیرید و از خدمات مشاوره حضوری و تلفنی این مرکز بهرمند شوید. برای اطلاع از سایر روش های جلوگیری از ضرر مالی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه امور اداری و سازمانی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

منبع: هوش مالی

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

با افزایش مداوم جمعیت به موازات تغییر فرهنگ کار و تغذیه نیاز به مواد غذایی با سرعت زیادی افزایش می‌یابد. سازمان خواروبار جهانی جمعیت جهان برای تامین مواد غذایی جمعیت تا سال2030 نیازمند توسعه کشاورزی و خدمات پشتیبانی است. براساس برآوردهای موجود تا سال2030 تامین موادغذایی تا 70درصد ازتولید فعلی افزایش می‌دهند که نمی‌تواند نیاز بازار را تامین کند؛ لذا همزمان با توسعه تولید باید زیرساخت‌های آماده سازی، انبارداری، بسته‌بندی و نگهداری سردخانه‌ای جهت غلبه بر کمبودها و متعادل سازی قیمت‌ها توسعه یابد. زیرساخت‌های انبارهای سردحانه‌ای نه تنها جهت نگهداری مواد اولیه و محصولات کارخانجات تولید و فراوری بلکه از نظر تأمین و نگهداری ذخایره کالای استراتژیک کشور نیز الزامی هستند. در ادامه خلاصه طرح توجیهی بسته بندی میوه و سبزیجات را آورده‌ایم. برای سفارش و نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.

 

منبع: طرح توجیهی شستشوی میوه و سبزیجات

ضرورت احداث انبارهای سردخانه

انبارهای سردخانه‌ای مکانی برای حفظ و نگهداری مواد و محصولات فسادپذیر است. درصنایع غذایی جهت نگهداری مواد اولیه، کالاهای نیمه ساخته و محصولات تولیدی فروآری شده خود نیازمند تاسیسات و زیرساخت‌های سردخانه‌ای هستند، از آنجا که مواد اولیه غذایی را نمی‌توان در تمام سال برای مصرف تازه خوری و یا برای واحدهای صنعتی غذایی مهیا نمود و یا در مناطقی بنا به شرایط اقلیمی و جغرافیایی تولید ماده غذایی خاصی وجود ندارد و یا تولید در زمان برداشت محصولات کشاورزی بیشتر از مصرف است؛ ناگزیر این اقلام و محصولات غذایی را جهت جلوگیری از فساد و محافظت از دسترسی جانوران موذی و عرضه آن‌ها در  تمامی ایام سال هم برای مصرف مستقیم و هم برای فرآوری کردن در انبارهای سردخانه نگهداری می‌نمایند. برای اشنایی با سایر طرح توجیهی صنایع غذایی و آشامیدنی کلیک کنید.

طرح توجیهی بسته بندی میوه و سبزیجات | معرفی محصولات

شستشو، سورت، بسته بندی و نگهداری محصولات کشاورزی عبارت است از پاکیزه نمودن، جداسازی براساس کیفیت و بسته بندی نمودن آن‌ها با پوشش مناسب و نگهداری محصولات به منظور جلوگیری از فساد و اسراف مواد غذایی. این فرایند سیستم پیوسته‌ای است که از تامین مواد اولیه، آماده سازی کالا، سورت و بسته بندی، نگهداری با قابلیت مدیریت دمای سرد و رطوبت، حمل و توزیع و فروش و مصرف نهایی را در برمی‌گیرد. در این طرح موضوع شستشو و سوریتینگ انواع میوه همانند سیب، مرکبات، سیب زمینی و سبزیجات به همراه نگهداری آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معرفی کدهای ISIC متعلق به محصول مورد بررسی

ISIC نوعی طبقه بندی استاندارد برای فعالیت‌های اقتصادی تولیدی است. هدف اصلی ISIC فراهم کردن مجموعه‌ای از رده‌های فعالیتی است. بطوری که در آن بتوان بنگاه‌های صنعتی را بر اساس نوع فعالیتی که انجام می‌دهند طبقه بندی نمود. وزارت صنعت معدن و تجارت از این طبقه‌بندی برای دسته‌بندی فعالیت‌های تولیدی استفاده می‌نماید. بر اساس این سیستم طبقه بندی کد آیسیک محصولات پیش بینی شده در طرح به شرح ذیل می‌باشد.

محصول

کد آیسیک

سورت و بسته بندی ونگهداری سیب زمینی

15132123

سورت وبسته بندی و نگهداری میوه سیب و مرکبات

15132111

بسته بندی و نگهداری سبزیجات

15131112

بسته بندی محصولات زراعی و کشاورزی

7495312441

ذخیره سازی و نگهداری کالا در سردخانه

6302312301

ذخیره سازی و نگهداری مواد غذایی در سردخانه در دمای بالای صفر درجه سانتی‌گراد

6302612306

ویژگی ها و  مشخصات فنی بسته بندی

بسته بندی به عنوان یکی از ابزارهای مهم بازاریابی شناخته می‌شود. از بسته‌بندی ضمن محافظت از کالا سهولت جابجایی، جذابیت در طراحی و درج اطلاعات باید برای مشتری اقتصادی و برای بنگاه ایجاد ارزش افزوده بیشتر نماید. کالا نوع و جنس مواد اولیه آن از نظر بهداشتی و کیفیت مناسب انتخاب شود تا سلامتی محصول را با قیمت و طراحی مناسب تضمین کند. بسته بندی با رعایت اوزان بازار انتخاب می‌شود و باید با فرهنگ، سلیقه، عادات و ساختاربازار خرده فروشی و قدرت خرید مشتریان سازگاری داشته باشد.

ویژگی‌های سردخانه از نظر تنوع مبرد

سردخانه ها و سیستم‌های سرمایش صنعتی با توجه به استانداردهای نگهداری محصول به سردخانه بالای صفر (برای ذخیره سازی محصولات کشاورزی شامل سبزیجات تازه و میوه‌ها و برخی از محصولات لبنی) بکار گرفته می‌شود و سردخانه زیر صفر دارای تونل انجماد با قابلیت تامین دما تا 40 -درجه سانتی‌گراد که برای نگهداری محصولات پروتئینی از قبیل گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی و سایر فرآورده‌های پروتئینی و بعضی از فرآورده‌های لبنی بکار گرفته می‌شود، طبقه بندی می‌کنند. 

 

 طرح توجیهی بسته بندی میوه و سبزیجات | کالاهای جایگزین و رقیب

محصولات و خدمات قابل ارایه در این طرح امکان جایگزینی ندارد و شامل روش‌هایی برای جلوگیری از فساد مواد و محصولات غذایی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر کالاهای غذایی بسته بندی شده است.

دانش فنی پروژه و روش بسته بندی میوه و سبزیجات

عمدتا سیستم‌های برودتی سردخانه‌ها برای نگهداری فراوده‌های صنایع و بسته بندی مواد غذایی خصوصاً محصولات مرتبط با مواد پروتئینی، لبنیات، میوه‌ها و سبزیجات بکار گرفته می‌شود و فرایند طراحی، ساخت بخش عمده تجهیزات و پیاده سازی آن در کشور در دسترس می‌باشد. 

طرح توجیهی بسته بندی میوه و سبزیجات | تجهیزات سورت و بسته بندی

در بخش سورت و بسته بندی ماشین آلات به شرح ذیل که توالی انجام عملیات در فرآیند نیز براساس آن استوار است، عبارتند از:

استخر تخلیه، آسانسور مخصوص، تونل شستشو، برس شستشوی، تونل خشک کن، کانوایر، آسانسور نقاله‌ای دوردیفه، بازبینی رولیکی سه ردیفه، نوار انتقال، سیستم سورت حجمی با سیستم جعبه پرکن، سیستم  بسته بندی.  

 

طرح توجیهی بسته بندی میوه و سبزیجات | تجهیزات سردخانه ای

کندانسور

کندانسور به عنوان یک مبدل و خنک کننده وظیفه جذب حرارت محیط نگهداری مواد و محصولات غذایی داخل اتاقک‌های سردخانه و انتقال آن به عامل  سرمازا را دارند. کندانسور با گرفتن گرمای و انتقال آن به خارج سیستم، باعث تغییر شکل ماده تبریدی از حالت بخار به مایع می‌گردند. هوای موجود در محیط سرخانه‌ای  به کمک فن‌ها امکان یکنواخت کردن شرایط محیط و  افزایش سرعت انتقال حرارت را دارد.

دو عامل اساسی و مهم در کارآیی کندانسورهای خنک کننده سطح خنک کننده‌ها در تماس با محیط  سردخانه و حجم هوای دور کننده گرما که در و واحد زمان می‌باشد. به همین دلیل لوله‌های اواپراتور برای افزایش سطح تماس انتقال حرارت، در شبکه‌ای از فلزات نازک با قابلیت هدایت حرارتی بالا قرار می‌گیرند. تا از ایجاد اختلاف درجه حرارت زیاد بین دستگاه تبخیر کننده و محیط سردخانه جلوگیری نماید و هوا هنگام برگشت مجدد به محیط سردخانه رطوبتش را از دست بدهد و با ادامه  این فرایند خشک شدن سطح محصول امکان پذیر می‌گردد.

کمپرسور

کمپرسورهای سردخانه‌ای به مثابه قلب سیستم عمل می‌نمایند.  عملیات تراکم و انتقال ماده سرمازا را در سیستم تبرید برعهده دارند.  گاز دریافتی از تبخیر کننده دریافت توسط  کمپرسور با فشار از بخش رانش آن خارج می‌شود. کمپرسورها به لحاظ فنی می‌توانند از نوع پیستون‌های متقارن رفت و برگشتی، دورانی، حلزونی با گریز از مرکز باشند.

 

اواپراتور 

اواپراتور در دورن اتاقک سردخانه نصب می‌شود و  وظیفه گردش هوای داخل اتاقک‌ها و  انتقال برودت را دارد. بستگی به ظرفیت سردخانه‌ای اتاقک اپراتورها به لحاظ تعداد، توان، فن و تراکم فن‌ها با هم متفاوت هستند.

طرح توجیهی بسته بندی میوه و سبزیجات | بررسی های مالی و اقتصادی طرح

مشخصات عمومی طرح

ردیف

موضوع

برآرود

واحد

1

زمین  

10000

متر مربع

2

زیربنا کل تولیدی، خدماتی و ستادی و روباز

3100

متر مربع

 جدول سرمایه گذاری طرح

ردیف

موضوع

هزینه ها  (میلیون ریال )

1

سرمایه گذاری ثابت

224,520

2

سرمایه گذاری در گردش

97,786

3

کل سرمایه گذاری

322,305 

4

هزینه تولید سالیانه

513,192

طرح توجیهی بسته بندی میوه و سبزیجات | نتیجه مطالعات مالی و اقتصادی

تحقیقات بازار و ارایه معیارهای محاسبه هریک از موارد برآورد سرمایه ثابت و در گردش و توضیح پیرامون هزینه‌های ثابت و متغیر طرح، پیش‌بینی و قیمت تمام‌شده و همچنین سود سالیانه طرح که محاسبه گردیده است. مهم‌ترین شاخص‌های مالی و اقتصادی طرح با محاسبات مالی که از نرم‌افزار Comfar III Expert استخراج شده، وضعیت قابل قبولی را بلحاظ مالی برای محصولات با کیفبت نشان می‌دهد و بدلیل وجود تقاضای مازاد در طول چند سال اول زمینه بسیار مساعدی برای ایجاد این واحد در منطقه مورد بررسی فراهم است.

نسبت‌های سودآوری

سود خالص به فروش

35/06

نسبت سود خالص به حقوق صاحبان سهام

208/99

نسبت سود خالص به ثروت خالص

25/81

نسبت سود خالص و بهره به سرمایه‌گذاری

44/43

    نسبت حاشیه سود

47/34

شاخص‌های ارزیابی و تجزیه و تحلیل حساسیت با محاسبات نرم افزار کامفار نقطه سربه سر برای مدت10سال محاسبه گردیده و بدون در نظر گرفتن هزینه‌های تامین مالی معادل 3/18 درصد و در سال مبنا معادل1/20 درصد از کل تولید می‌باشد.

 

نرخ داخلی بازگشت سرمایه (IRR) 

این نسبت نشان‌دهنده قدرت مالی طرح در بازگشت سرمایه است و میزان سودآوری طرح را نشان می‌دهد. IRR برای این طرح 41/01درصد بدست آمده است. تحلیل حساسیت نسبت به هزینه‌های تولید:

  • با افزایش 5درصد در هزینه‌های تولید IRR به 91/37 درصد کاهش می‌یابد.
  • با افزایش 10درصد در هزینه‌های تولید IRR به  39/31 درصد کاهش می‌یابد.
  • با افزایش 15درصد در هزینه‌های تولید IRR به  52/20 درصد کاهش می یابد.

تحلیل حساسیت نسبت به قیمت فروش

باکاهش 5 درصد در قیمت فروش IRR به  36/31درصدکاهش می یابد.

باکاهش 10 درصد در قیمت فروش IRR به  26/20درصدکاهش می یابد.

باکاهش 15درصد در قیمت فروش IRR به  12/14 درصد کاهش می یابد.

نتایج تحلیل فوق بیانگر انعطاف پذیری بالای طرح نسبت به نوسانات بازار در بخش قیمت‌های فروش و هزینه‌های تولید است.

دوره بازگشت سرمایه

دوره بازگشت عادی سرمایه چنانچه در شش ماهه دوم سال مبنا تسهیلات تامین شود، 3/74سال و دوره بازگشت متحرک سرمایه با شرایط فوق 3/8 سال خواهد بود.

 

 

خدمات قابل ارایه کاردوک به  طرح‌ها و واحدهای صنعتی 

  • تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح  توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • ارائه خدمات مدیریت پیمان راه اندازی طرح  
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه
  • اخذ مجوزهای راه اندازی پروژه

 برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها می‌توانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: طرح توجیهی شستشوی میوه و سبزیجات

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

آیا می دانید نحوه برخورد با مشتریان ناراضی می‌‌تواند راهی برای جلب رضایت مشتریان باشد؟ اگر کارتان طوری است که به طور مستقیم با مشتریان در ارتباط هستید، به احتمال زیاد دیر یا زود با افرادی روبه رو می‌شوید که از خدمات یا کالای شما رضایت کافی ندارند. در این زمان ناامید نشوید، در هر کاری ممکن است چنین اتفاقی بیفتد. راضی کردن همه چندان آسان نیست؛ پس آرامش خودتان را حفظ کرده و برای حل موضوع به دنبال راه حل باشید. شاید سخت به نظر آید ولی با راهکارهایی که در ادامه شرح داده‌ایم به راحتی می‌توانید نظر مشتریان خود را برگردانید.

 

جهت دریافت مشاوره کسب و کار از کارشناسان با تجربه کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس حاصل نمایید.

 منبع: برخورد با مشتری ناراضی

نحوه برخورد با مشتریان ناراضی برخورد کنیم؟

حفظ مشتری یکی از اصول کسب وکارهای موفق است. نارضایتی مشتری می‌تواند برای شما فرصتی محسوب شود تا بتوانید به مشتری نشان دهید که چقدر برای او و خواسته‌هایش اهمیت قائل هستید. با چنین دیدگاهی صرف هزینه برای آموزش و یادگیری این روش‌ها نیز منطقی‌تر هستند. در ادامه به نکات و روش‌هایی جهت نحوه برخورد با مشتریان ناراضی ارائه داده‌ایم. جهت آشنایی با بهترین روش های کاربردی و  مهارت های لازم برای مدیر فروش کلیک کنید. 

 

نارضایتی از شما نیست بلکه از محصول است

موقعیتی را تصور کنید که مشتری در مقابل شما ایستاده در حال فریاد زدن بر سر شماست، چرا که خدمات مورد انتظارش را دریافت نکرده است. در این موقعیت اولین چیزی که باید بدانید این است که مشتری با شخص شما کدورتی ندارند و تنها نارضایتی از بابت معامله ای است که میان شما صورت گرفته. با پذیرش این موضوع راحت‌تر می‌توانید اقدامات بعدی را اجرا نمایید.

مشتری باید بداند به او توجه می شود

در اولین قدم مهم‌ترین کاری که باید بکنید این است که مشتری متوجه شود شما به ناراحتی او اهمیت می‌دهید. با گوش دادن و پیگیری موضوع می‌توانید این حس را در او تقویت کنید که رضایت او جزئی از اهداف شماست. در واقع در این مرحله مشتری باید اطمینان یابد شما او را درک کرده و دلیل ناراحتی‌اش را متوجه شده‌اید. برای نشان دادن این موضوع می‌توانید از برخی جملات اطمینان بخش زیر استفاده کنید. “ممنون میشم اول ماجرا را توضیح دهید”، “از این که با ما تماس گرفتید و موضوع را در میان گذاشتید ممنونیم هر چیزی که فکر می کنید باعث این مشکل شده را بیان کنید”، “کاملا اهمیت و ناراحتی شما را درک می‌کنیم نمیشه از این مشکل به راحتی گذشت باید علت او رو پیدا کنیم”.

با چنین جملاتی به مشتری نشان داده‌اید که علاوه بر گوش دادن به حرف‌هایش، به او به عنوان یک انسان نیز اهمیت می‌دهید. پس اگر مشتری اضطراب دارد با او همدردی کنید. در صورت عصبانی بودن مشتری هرگز به او نگویید “کاری نمیشه کرد یا خدمات پس از فروش نداریم”.

 

نحوه برخورد با مشتریان ناراضی | همدری خود با مشتری را نشان دهید

می‌توانید برای آرام کردن مشتری به او نشان دهید هر کس هم که جای او بود چنین احساسی داشت، ناراحتی او بی مورد نبوده و به او حق می‌دهید که خشمگین باشد. ابراز تاسف‌تان در این شرایط دردی را دوا نمی‌کند، تنها به خشم مشتری می‌افزاید. در عوض می‌توانید برای نشان دادن همدردی از جملات دیگری استفاده کنید. چند نمونه از این جملات عبارتند از:

  • من هم اگر در شرایط شما بودم همینقدر ناراحت می‌شدم
  • ما هرگز نمی‌خواستیم شما چنین چیزی را تجربه بکنید
  • می‌دونم این شرایطی نیست که بشه راحت ازش گذشت، پس اجازه بدید راه حلی برای اون پیدا کنم
  • ممنونم که این مساله را ذکر کردید

برای عملکرد بهتر سعی کنید نیاز مشتری را در این موقعیت درک کرده و بر اساس اون گام بردارید. نیاز مشتری ممکن است فیزیکی یا احساسی باشد. نیاز فیزیکی به این معناست که مشتری خدمات مورد انتظارش را دریافت نکرده، در این میان پیشنهاد بازگرداندن وجه پرداختی یا ارائه تخفیف برای خریدهای بعدی موثر خواهد بود. اما اگر مشتری نیاز احساسی داشته باشد، شما با انتقال این حس که حرف او را شنیده و درک کرده‌اید، می‌توانید آرامش و رضایت را در او ایجاد کنید.

مشتری را به واقعیت نزدیک کنید

در بسیاری از مواقع خشم مشتری به قدری است که گویی حرف‌ها و توضیحات شما را نمی‌شنود. در این مواقع سعی کنید با لحنی آرام با کمک حرف‌های خود واقعیت را به او نشان دهید. قبل از هر کاری برای او توضیح دهید می‌خواهید چه اقدامی انجام دهید، با این کار نشان می‌دهید که حرف هایش موثر بوده و قصد کمک به او را دارید. او نمی‌داند شما چه کارهایی می‌توانید انجام دهید، اما به توانایی خود واقف هستید. در این موقعیت می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید.

  • یکبار اطلاعات‌تان را با خود مشتری مرور کنید
  • مطمئن شوید شما کسی هستید که می‌توانید به مشتری کمک کنید
  • در صورت نیاز از سرپرست بخش کمک بخواهید
  • از مشتری بپرسید موضوعی دیگری هست که باید بدانید
  • به او بگویید در کوتاه‌ترین زمان به موضوع رسیدگی می‌کنید برای آن که مشتری عصبانیتش از بین برود وسط صحبت او نپرید، این کار او را خشمگین‌تر می‌کند. می‌توانید از مشتری اجازه بگیرید تا در مورد موضوع بررسی بیشتری انجام دهید، این کار به او نشان می‌دهد که به او اهمیت می‌دهید.

نحوه برخورد با مشتریان ناراضی | شناخت نیازها و برقراری ارتباط با مشتری

همانطور که قبلا گفتیم، نارضایتی مشتری ارتباطی با شخص شما ندارد، پس در مقابل اظهارات خشمانه مشتری نباید اجازه دهید احساسات‌تان درگیر شود. کافی است او را درک کنید و با مهارت‌های ارتباطی خود کاری کنید که او شما را جدا از موضوع بداند؛ این گونه از میزان عصبانیت کم شده و می‌تواند به گفته‌های شما بهتر گوش دهد. با این جملات به مشتری نشان می‌دهید که از او حمایت می‌کنید، بدین صورت او نیز به شما اعتماد کرده و از شدت عصبانیتش کم خواهد شد. “تا شما راضی نشوید من نمی‌توانم کارم را امروز تمام کنم”، “من هم از این مشکل متعجب هستم اجازه دهید با هم بررسی کنیم ببینیم با توجه به این شرایط چه کاری می‌توان برای شما کرد”.

 

در نهایت راهکار نحوه برخورد صحیح با مشتریان ناراضی چیست ؟

حتی اگر تمام گام های پیشین را به بهترین ونحو پیش گرفته باشید، مشتری در نهایت منتظر ارائه راه حلی است. این کار چندان آسان نیست، چرا که معمولا انتظارات مشتری بیش از پیشنهادی است که شما داده‌اید.

برای حل این موضوع می‌توانید از مشتری پیشنهاد بخواهید و به کمک خود او به یک توافق برسید. می‌توانید در مورد بخش‌های مختلف پیشنهاد خود نیز با او صحبت کرده و راهی انتخاب کنید که به نفع هر دو طرف باشد. برای جلب رضایت مشتری می‌توانید در کنار محدودیت‌هایی که به او می‌گویید راه‌های جایگزین (نکات مثبت) را نیز ذکر کنید. با این کار خدمات کوچک جلوه بیشتری خواهند داشت. در آخر از صبر و همکاری مشتری تشکر کنید.

 

چرا باید به مشتریان ناراضی بها داد؟

به دست آوردن یک مشتری در دنیای رقابت امروزی اهمیت زیادی دارد. کسب و کارهای موفق هزینه‌های زیادی برای به دست آوردن مشتری از طریق تبلیغات و بالا بردن کیفیت محصول صرف می کنند. در این کسب و کارها رضایت مشتری یکی از مهم ترین ارکان کاری آن هاست. آن‌ها می‌دانند که برای کسب سودهای بیشتر باید تک تک مشتریان را راضی کنند. می‌توانید با دریافت مشاوره کسب و کار به دیگر ابعاد بازاریابی نوین نیز دست پیدا کنید. در هر جایی که هستید برای بهبود کسب و کار خود با متخصصان مرکز مشاوره کسب و کار و کاریابی کاردوک تماس بگیرید.

 

جهت دریافت مشاوره کسب و کار از کارشناسان با تجربه کاردوک می توانید با شماره 02166418908 تماس حاصل نمایید.

منبع: برخورد با مشتری ناراضی

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

آدرس اداره صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی ( تبریز ) را چیست؟ بسیاری از کسب و کارها و صاحبان مشاغل برای دریافت خدمات مربوطه، باید به اداره صنایع معادن مراجعه کنند. اما قبل از مراجعه باید بدانید که بسیاری از این خدمات به صورت اینترنتی از طریق سامانه بهین یاب ارائه می‌شود. کارشناسان کاردوک به شما برای دریافت خدمات هر چه بهتر راهنمایی لازم را ارائه می‌دهند.

برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک می‌توانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

آدرس اداره صنایع و معادن و تجارت استان آذربایجان شرقی

آدرس و اطلاعات مهم در مورد صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی به شرح زیر می‌باشد:

آدرس اداره صنعت و معدن استان استان آذربایجان شرقی:

تبریز – خیابان ششگلان – کوی داش دربند – سازمان صنعت، معدن و تجارت

 

شماره تماس:

 ۰۴۱-۳۵۲۱۱۰۰۱

۰۴۱-۳۵۲۳۵۷۵۰

  

 

آدرس وب سایت: qaz.mimt.gov.ir

ساعات کاری : از شنبه تا چهارشنبه از ساعت هفت و نیم تا دو نیم (7:30 تا 14:30) و پنجشنبه ها از ساعت (7:30 تا 13:30)

خدمات صنایع معادن استان آذربایجان شرقی

تمام کسانی که با حوزه صنعت، معدن و تجارت درگیر هستند می‌دانند که این سازمان خدمات بسیاری از گرفتن وام تا ارائه جواز را انجام می‌دهد. مهم‌ترین خدمات صنعت و معدن عبارتند از؛

بررسی و ارائه جواز و پروانه برای طرح‌های صنعتی

ارائه واحدی با امکانات صنعتی در شهرک‌های صنعتی

ارائه وام برای طرح‌هایی با توجیه اقتصادی

ارائه سهمیه مواد اولیه

اعلام آمارهای واحدهای تولیدی و صنعتی

و….

خدمات الکترونیکی صنایع معادن

سازمان صنایع، معادن و تجارت (صمت) با توجه به پیشرفت تکنولوژی همانند سایر حوزه‌ها بسیاری از خدمات خود را به صورت آنلاین و از طریق اینترنت ارائه می‌دهد. بهین یاب یکی از جامع ترین سامانه های مربوطه به صنایع، معادن و تجارت کشوری است. 

 

خدمات قابل ارائه کاردوک

شرکت کاردوک به صاحبان مشاغل و کارآفرینان در تمامی مراحل انجام پروژه خدمات ارائه می‌دهد. شما می‌توانید در زمینه های زیر با کارشناسان تماس گرفته و راهنمایی لازم را دریافت کنید.

مشاوره کسب و کار

اصلاح طرح توجیهی و نوشتن طرح توجیهی

انجام تمام امور مربوط به سامانه بهین یاب

عیب یابی پروژه

مکان یابی و اجرای پروژه

دریافت جواز تاسیس صنعتی و پروانه بهره برداری

تامین مالی و دریافت وام 

تامین تجهیزات و معرفی دستگاه های مناسب

برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک می‌توانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: صنایع معادن آذربایجان شرقی

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

منتور کیست و منتورینگ به چه صورت است؟ دنیای تجارت و مدیریت نیز مانند دیگر علوم دچار تغییرات و پیشرفت هایی شده است. یکی از مفاهیم تازه ای که به این عرصه وارد شده منتوری است که معنای بسیار نزدیکی با کوچینگ دارد. اما تفاوت های اجرایی و نتایج حاصل از به کارگیری این دو استراتژی در سازمان ما را بر آن داشت تا مقاله مختص منتوری بنویسیم. برای درک بهتر منتوری و منتورینگ در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

برای دریافت مشاوره کسب و کار از کارشناسان مجرب مرکز کاردوک می توانید از طریق شماره 02166418908 تماس حاصل نمایید.

 منبع: منتورینگ

منتور و منتورینگ چیست؟

منتورینگ به عنوان یک رابطه حرفه‌ای اطلاق می‌شود که در آن یک فرد با تجربه (منتور) به یک فرد دیگر با تجربه و دانش کمتر (منتوری) کمک می‌کند تا مهارت و دانشش را در یک زمینه تخصصی مشخص ارتقا دهد. منتور در واقع شخصی است حرفه‌ای در یک زمینه کاری که می‌تواند به کسی که دارای مهارت و تجربه کمتر هست، برای شروع و یادگیری فوت و فن کار به عنوان یک راهنما و همراه حضور داشته باشد و تا حد امکان از اتلاف انرژی بکاهد. در این رابطه به کسی که تجربه کمتری دارد منتوری گفته می‌شود.

منتور چی کار می کند؟

زمانی که رابطه منتور و منتوری شکل می‌گیرد، منتور کارهای زیر را انجام می‌دهد؛

  • منتوری را درمورد یک موضوع خاص آموزش می‌دهد
  • یک مهارت خاص منتوری را پرورش می‌دهد
  • رشد منتوری را با در اختیار گذاشتن منابع و شبکه‌ها تسهیل می‌کند
  • منتوری را به چالش می‌کشد تا پیشرفت بکند
  • ایجاد یک محیط امن یادگیری برای پذیرش ریسک
  • بر روی پیشرفت کلی منتوری تمرکز دارد

چرا سازمان ها برنامه رسمی منتوری را اجرا می کنند؟

علاقه به منتورینگ در طی سال‌ها تحت تاثیر وضعیت اقتصادی تغییرات زیادی کرده است. برای مثال نیروی کار متشکل از زنان نسبت به گذشته بیشتر شده است و یا با پیشرفت تکنولوژی و خودکار شدن بسیاری از کارها، کارمندان خود را در جایگاه متفاوتی می‌بینند، همین موضوع بر عملکرد آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

با این تغییرات، استخدام و حفظ پرسنل برای کارفرمایان دشوارتر می‌شود. با کوچک‌تر شدن شرکت‌ها، کارفرمایان به دنبال ایجاد محیطی هستند که کارمندان فرصت کافی برای رشد و پیشرفت داشته باشند. از طرفی نگاه بالا به پایین به کارمند دیگر نمی‌تواند موجب ترقی و رسیدن به اهداف سازمان شود.

از طرفی سازمان‌ها دریافته‌اند که امروزه کارمندان رویکرد انعطاف پذیرتری نسبت به کار دارند. همین موضوع باعث شده کارکنان وفاداری کمتری نسبت به سازمان داشته باشند. با توجه به مطالب گفته شده سازمان‌ها به دنبال یک برنامه استراتژیک با کمک منتوری هستند. یک نمونه برنامه منتوری شامل موارد زیر می‌باشد.

  • استخدام
  • حفظ
  • توسعه حرفه ای
  • توسعه نیروی کار چند فرهنگی

آیا منتوری به طور طبیعی اتفاق می افتد؟

بله منتوری به طور طبیعی در یک سازمان اتفاق می‌افتد؛ اما در این حالت تنها تعداد معدودی از کارکنان می‌توانند از مشاوره و مزایای منتور استفاده کنند. در حالی که آموزش رسمی یا ساختاری منتوری را در سطح گسترده‌تر شرکت اجرا می‌کند، این گونه سود و ارزش شرکت رشد بیشتری خواهد داشت.

چرا سازمان ها به یک برنامه ساختاری منتوری احتیاج دارند؟

با وجود آن که مدیران بسیاری از رفتارهای منتوری را به صورت غیررسمی انجام می‌دهند، اما شکل دهی یک برنامه ساختار یافته آموزشی تفاوت زیادی دارد. تفاوت کیفی مشخصی بین روابط مدیر- کارمند و منتور ومنتوری وجود دارد.

نقش مدیریتی

مدیر در رابطه با کارمندان تلاش می‌کند تا به اهداف بخش و شرکت برسد. مدیر وظایف را تعیین می‌کند، نتیجه و عملکرد را ارزیابی می‌کند و بر این اساس افزایش حقوق و ارتقا را در نظر می‌گیرد.

کارکنان در رابطه با مدیرشان تنها نقاط قوت خود را نشان می‌دهند و نقاط ضعف خود را در محیط کار پنهان می‌کنند. چرا که زندگی کاری آن‌ها به نگرش مدیرشان نسبت به آن‌ها ارتباط دارد.

نقش منتوری و منتورینگ

یک رابطه منتور و منتورینگ بر توسعه مهارت‌های حرفه‌ای و ابعاد شخصیتی تمرکز دارد. به این ترتیب منتور کار فعلی منتوری را ارزیابی نمی‌کند و در مورد افزایش حقوق و ارتقا تصمیم گیری نمی‌کند.

این نوع رابطه منجر به ایجاد یک محیط امن برای یادگیری می‌شود. جایی که منتوری احساس می‌کند می‌تواند به صورت آزادانه و صادقانه بحث کند و نگران پیامدهای منفی آن هم نباشد.

پس نقش مدیر و منتور متفاوت است، به همین دلیل هیچ وقت برنامه منتوری با گزارش کار منتور در یک ردیف قرار نمی‌گیرند.

منافع حاصل از منتورینگ چیست؟

برنامه ساختار یافته منتورینگ برای سازمان، منتور و منتورینگ عوایدی زیادی دارد. یک برنامه موفق منتوری برای سازمان فوائد زیر را به ارمغان می‌آورد.

  • بالا بردن ابتکار استراتژی کسب و کار کاهش هزینه‌های مالی بهبود بهره وری
  • بالا بردن حس همکاری بین بخش‌های مختلف شرکت
  • افزایش سرعت انتقال اطلاعات و حفظ تجربه کارمندان با تجربه
  • ایجاد ارتباط میان کارمندان برای به دست آوردن اطلاعات و دانش لازم
  • ایجاد فرهنگ منتوری میان کارمندان، به طوری که به طور مداوم باعث رشد و پیشرفت همه کارمندان می‌شود

چطور یک سازمان زمان مناسب منتوری به صورت یک ساختار را تشخیص دهد؟

در سازمان‌هایی که کارمندان مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و فرصت‌هایی برای آن‌ها فراهم می‌شود تا بتوانند رشد کنند؛ می‌توان گفت شروع یک برنامه منتوری نتیجه بخش خواهد بود. در بهترین حالت برای شروع برنامه منتوری سازمان دارای ویژگی‌های زیر می‌باشد.

  • برنامه مدیریت عملکرد
  • شایسته سازی
  • سیستم آموزشی ارزشمند
  • آموزش تنوع
  • فرایند برنامه ریزی متوالی
  • برنامه توسعه مدیریت
  • اهداف استراتژیک تجارت

به علاوه تمام موارد گفته شده باید افرادی در رده‌های بالاتر وجود داشته باشند که دارای ابتکار عمل در برنامه منتوری باشند و به پیشروی و اجرای برنامه کمک کنند.

برای اجرا و هماهنگی برنامه منتوری یک مدیر نیز لازم است. این شخص باید فردی مورد اعتماد، با اقتدار، دارای مهارت‌های ارتباطی و مدیریتی باشد. سمت مدیریت برنامه منتوری تمام وقت نیست، بنابراین این فرد معمولا شخصی در واحد منابع انسانی یا بخش آموزش است.

بنابر آن چه که گفته شد، منتورینگ یکی از راه‌های توسعه و پیشرفت کاری است که شما می‌توانید از همان شروع کارتان از مزایا و کمک افراد متخصص بهره مند شوید. در مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک با استفاده از تجربه افراد موفق و آموزه‌های لازم برای موفقیت در مشاغل مختلف می‌توانیم شما را جهت شروع به کار در هر زمینه شغلی راهنمایی کنیم. مشاوران ما می‌توانند به شما کمک کنند تا با برآورد سرمایه لازم، بهره‌مندی از امکانات موجود، استفاده از یارانه‌ها و تسهیلات مربوطه برای ایجاد کار و…. شما را در ارتقای سازمان‌تان یاری دهند.

همچنین مشاوران مرکز کاردوک به شما می‌توانند در زمینه عارضه یابی سازمانی جهت ارتقای بهره‌وری فعالیت‌تان مشاوره ارائه دهند. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه کسب و کار می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: منتورینگ

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

آدرس اداره صنایع و معادن استان قزوین را چیست؟ بسیاری از کسب و کارها و صاحبان مشاغل برای دریافت خدمات مربوطه، باید به اداره صنایع معادن مراجعه کنند. اما قبل از مراجعه باید بدانید که بسیاری از این خدمات به صورت اینترنتی از طریق سامانه بهین یاب ارائه می‌شود. کارشناسان کاردوک به شما برای دریافت خدمات هر چه بهتر راهنمایی لازم را ارائه می‌دهند.

برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک می‌توانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع: صنایع و معادن استان قزوین

آدرس اداره صنایع و معادن و تجارت استان قزوین

آدرس و اطلاعات مهم در مورد صنعت، معدن و تجارت استان قزوین به شرح زیر می‌باشد:

آدرس اداره صنعت و معدن استان استان قزوین :

قزوین – خیابان نواب شمالی – مجتمع ادارات – سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین
 

 شماره تماس : ۳۳۳۷۲۱۹۰_0281
۳۳۳۷۴۴۲۹_0281

 

آدرس وب سایت: qaz.mimt.gov.ir

ساعات کاری : از شنبه تا چهارشنبه از ساعت هفت و نیم تا دو نیم (7:30 تا 14:30) و پنجشنبه ها از ساعت (7:30 تا 13:30)

خدمات صنایع معادن استان قزوین

تمام کسانی که با حوزه صنعت، معدن و تجارت درگیر هستند می‌دانند که این سازمان خدمات بسیاری از گرفتن وام تا ارائه جواز را انجام می‌دهد. مهم‌ترین خدمات صنعت و معدن عبارتند از؛

بررسی و ارائه جواز و پروانه برای طرح‌های صنعتی

ارائه واحدی با امکانات صنعتی در شهرک‌های صنعتی

ارائه وام برای طرح‌هایی با توجیه اقتصادی

ارائه سهمیه مواد اولیه

اعلام آمارهای واحدهای تولیدی و صنعتی

و….

خدمات الکترونیکی صنایع معادن

سازمان صنایع، معادن و تجارت (صمت) با توجه به پیشرفت تکنولوژی همانند سایر حوزه‌ها بسیاری از خدمات خود را به صورت آنلاین و از طریق اینترنت ارائه می‌دهد. بهین یاب یکی از جامع ترین سامانه های مربوطه به صنایع، معادن و تجارت کشوری است. 

 

خدمات قابل ارائه کاردوک

شرکت کاردوک به صاحبان مشاغل و کارآفرینان در تمامی مراحل انجام پروژه خدمات ارائه می‌دهد. شما می‌توانید در زمینه های زیر با کارشناسان تماس گرفته و راهنمایی لازم را دریافت کنید.

مشاوره کسب و کار

اصلاح طرح توجیهی و نوشتن طرح توجیهی

انجام تمام امور مربوط به سامانه بهین یاب

عیب یابی پروژه

مکان یابی و اجرای پروژه

دریافت جواز تاسیس صنعتی و پروانه بهره برداری

تامین مالی و دریافت وام 

تامین تجهیزات و معرفی دستگاه های مناسب

برای دریافت خدمات از کارشناسان با تجربه کاردوک می‌توانید از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: صنایع و معادن استان قزوین

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

از گذشته تا به امروز داد و ستد دچار تغییر و تحولات بسیاری شده است. شرکت های بازرگانی نیز بر اساس قوانین کشورها تفاوت‌هایی دارند، اما همه آن‌ها در کلیت و اهداف به یک شکل عمل می‌کنند. هر چه شرکت‌های بازرگانی کلان‌تر و گسترده‌تر باشند، طبعا افراد بیشتری از آن کسب و کار سود خواهند برد. اما چگونه یک تجارت می‌تواند دارای سودهای کلان شود؟ آیا تنها سرمایه لازمه شروع یک کار تجاری است؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با تعریف شرکت‌های بازرگانی، نوع فعالیت و نحوه احداث آن‌ها آشنا شوید.

 

برای دریافت مشاوره کسب و کار در زمینه انواع شرکت ها می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 منبع: شرکت بازرگانی

تعریف شرکت های بازرگانی

شرکت های بازرگانی یا شرکت‌های تجاری درواقع واحدهایی هستند که در حوزه خرید و فروش کالا یا خدمات به منظور کسب سود و درآمد فعالیت می‌کنند. شرکت های بازرگانی می‌توانند در قالب یکی از انواع شرکت‌ها در قانون تجارت فعالیت خود را شروع کنند. برای اطلاع از سایر انواع شرکت ها کلیک کنید.

شرکت های بازرگانی بر اساس حیطه فعالیت

حیطه فعالیت شرکت های بازرگانی از یک منطقه تا سایر کشورها قابل گسترش هست. برای مثال شرکت های بازرگانی بین المللی تجارت خود را میان چند کشور انجام می‌دهند. صاحبان شرکت‌های بین المللی ممکن است حتی از چند ملیت مختلف تشکیل شوند. فعالیت این شرکت‌ها شامل خدمات، کالا، پشتیبانی و سایر حوزه‌های صنعتی را شامل می‌شود.

لازمه تجارت میان کشورها ثبت شرکت‌های بازرگانی صادرات و واردات هست. این شرکت‌ها علاوه بر رعایت قوانین کشور مبدا و مقصد لازم به رعایت قوانین تجارت بین الملل هستند. در صورت بروز مشکل در این تجارت‌ها سازمان‌های تجارت جهانی حکم خواهد داد.

شرکت‌های بازرگانی بر اساس نوع فعالیت

بر اساس نوع فعالیتی که شرکت‌های بازرگانی می‌کنند به دو نوع خدماتی و تجاری تقسیم می‌شوند. شرکت‌های تجاری با خرید و فروش کالا شناخته می‌شوند. از دیگر ویژگی‌های این شرکت‌ها عبارت است از:

  • از خریداران بابت فروش کالا درآمد کسب می‌کنند
  • سرمایه‌های خود را با نگهداری کالا در انبار یا پخش در بازار مدیریت می‌کنند
  • به تجارت طیف وسیعی از کالاها می‌پردازند
  • سود این شرکت‌ها از خرید و فروش است

اما شرکت‌های خدماتی بر خلاف شرکت‌های تجاری هیچ نوع کالایی برای فروش ندارند. بلکه با استفاده از ابزارها، منابع و پشتیبانی به مراجعین، درآمد کسب می‌کنند.

همچنین کسانی که مشغول به فعالیت در حوزه بازرگانی هستند، به دو صورت خرده فروش و عمده فروش تجارت می‌کنند. برخی از تجار به صورت توام سیاست عمده فروشی و خرده فروشی را در پیش می‌گیرند.

نحوه کار شرکت‌های بازرگانی

معمولا شرکت های بازرگانی که امروزه به ثبت رسیده‌اند، کار خود را قبل از آن که به صورت رسمی در دفاتر ثبت کنند شروع کرده‌اند. با توجه به نوع و حرفه فعالیت، کار بازرگانی اشکال مختلفی به خود می‌گیرد. اما به طور کلی شرکت‌های بازرگانی با اطلاع و شناخت بازار (میزان تقاضا، توان خریدار، نوع تقاضا و…) سرمایه خود را به گردش در آورده و از سودی که به دست می‌آورند به گسترش کسب و کار خود می‌پردازند.

پیش تر تجار با مسافرت به نقاط مختلف دنیا تجارت می‌کردند. اما امروزه با استفاده از راه‌های مختلف ارتباطی شرکت‌ها قادرند حتی خدمات خود را به مشتریانشان در سایر کشورها عرضه کنند. برای مثال کشور هند یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان خدمات در حوزه آی تی می‌باشد. شما هم می‌توانید با کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تکنولوژی‌های مدرن و یا راه‌های ارتباطی سودهای بزرگ‌تری به دست بیاورید. استفاده از تجارب و مشورت با افراد آگاه در این زمینه به شما ایده‌های باور نکردنی می‌دهد.

ثبت شرکت بازرگانی

برای شروع به کار و ثبت شرکت بازرگانی باید پیش از هر چیز مشخص کنید که چه نوع شرکتی می‌خواهید به ثبت برسانید. بعد از آن که نوع شرکت و اعضای شرکت را مشخص کردید، باید از طریق سامانه ثبت شرکت ها به صورت اینترنتی اقدام کنید. در این میان شرکت‌های مختلفی هستند که می‌توانند مراحل ثبت را برای شما آسان کرده و بدون هیچ سختی کار خود را جلو ببرید.

مرکز خدمات مشاوره کسب و کار کاردوک علاوه بر ارائه خدمات ثبت شرکت‌ها شما را در مراحل مختلف کسب و کارتان راهنمایی می‌کنند. برای مثال می‌توانید با دریافت مشاوره از کارشناسان کاردوک از درستی انتخاب‌تان در پلن کاری، نوع قرارداد با شریکان، نوع شرکت، نوع فعالیت و… اطمنیان حاصل نمایید. برای اطلاع از نحوه ثبت شرکت کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه انواع شرکت ها می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: شرکت بازرگانی

  • پرهام عبدی
  • ۰
  • ۰

برای آن که بتوانید یک سرمایه گذاری موفق در استان لرستان داشته باشید، ابتدا باید با این منطقه آشنایی کافی داشته باشید. کاردوک به منظور ایده‌یابی فعالیت‌های اقتصادی دارای مزیت‌های نسبی و رقابتی در هر استان ضمن بررسی و ارایه سیمای اجمالی اقتصادی استان، رشته فعالیت‌های اولویت‌دار استان‌های کشور را براساس مطالعات آمایشی و اسناد توسعه بخشی کشور طی سلسله مطالبی به مرور ارایه می‌نماید.

 برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها می‌توانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: سرمایه گذاری لرستان

سرمایه گذاری در لرستان | معرفی اجمالی استان لرستان

استان لرستان در غرب ایران دارای وسعتی بالغ بر ۲۸۲۹۴کیلومتر می‌باشد و سهمی حدود 1.7درصدی از مساحت کشور را به خود اختصاص داده. این استان از شمال با استان‌های همدان و مرکزی، از شرق با استان اصفهان، از جنوب با استان خوزستان و از غرب با استان‌های کرمانشاه و ایلام  همجوار است. از طریق باریکه‌ای در سمت جنوب شرقی با استان چهارمحال و بختیاری همسایه می‌باشد.

لرستان به لحاظ مساحت رتبه شانزدهم را در میان استان‌های کشور دارد و طبق سرشماری سال 1395 تعداد 1760649 نفر جمعیت دارد که از این تعداد 45.64درصد در نقاط شهری و 43.35درصد در نقاط روستایی ساکن هستند. جمعیت استان در 10 شهرستان، 27 بخش، 23 شهر، 83 دهستان و 2750 آبادی سکونت دارند. شهرستان‌های این استان عبارتند از؛ خرم آباد به عنوان مرکز استان، بروجرد، الیگودرز، ازنا، دورود، کوهدشت، نورآباد، الشتر، پلدختر و دوره. مرکز استان جمعیتی 506471نفری و بروجرد 326452نفر از کل جمعیت استان را در خود جای داده‌اند.

لرستان سومین استان پرآب کشور است که با داشتن ۱۲درصد آب‌های کشور منطقه‌ای کوهستانی است که به‌جز تعدادی دره آبرفتی و چند دشت کوچک، فاقد ناحیه هموار است. ارتفاعات اصلی زاگرس  ناهمواری‌های اصلی این استان را تشکیل می‌‌دهد. لرستان از آب و هوای متنوعی شامل سه نوع اقلیم سرد کوهستانی، معتدل مرکزی و گرم جنوبی برخوردار است. بارش میانگین سالانه در این استان ۵۵۰  الی  ۶۰۰ میلی‌متر است و سومین استان کشور از نظر بارندگی محسوب می‌شود.

سرمایه گذاری در لرستان | سیمای اجمالی اقتصاد استان لرستان

استان لرستان به دلیل داشتن کوهستان‌های پهناور و مراتع بسیار وسیع، از مزیت دامپروری و کشاورزی برخوردار است، از همین رو پیشه سنتی مردم لرستان دامپروری و کشاورزی بوده‌است. به لحاظ صنعتی نیز استانی در حال توسعه می‌باشد. عمده‌ترین صنایع استان تولید مصالح ساختمانی، سیمان، مصنوعات فلزی، سرامیک، محصولات غذایی، پوشاک، صنایع دستی و صنایع شیمیائی هستند و معادن این استان شامل سنگ تراورتن، مرمریت، فلدسپات، تالک، سنگ آهک، سرب وروی است.

بررسی بخش صنایع دستی

در لرستان ده‌ها گونه محصول صنایع دستی در استان تولید می‌شود. حجم تولیدات کشاورزی استان حدود 3میلیون تن است که از این میزان 2میلیون و ٢٠٠هزار تن محصولات زراعی، ٣٠٠ هزار تن محصولات باغی و ٤٠٠ هزار تن انواع محصولات دامی در استان تولید می‌شود. ارزش ریالی تولیدات بخش کشاورزی استان را بالغ بر هفت هزارمیلیارد تومان برآورد می‌نمایند.

بررسی بخش کشاورزی و آب

از ۱۸۵هزار هکتار اراضی آبی لرستان ۵۷هزار هکتار آن از سامانه‌های آبیاری نوین استفاده می‌نمایند و سطح زیرکشت گیاهان دارویی سه هزار هکتار است که ١٤هزار تن محصول از آن برداشت می‌شود. در  استان 7هزار و ۵۰۰هکتار زمین کشاورزی زیر کشت چغندر قند قرار دارد که از آن ۳۵۰ تا 400هزار تن محصول برداشت می‌شود. پرورش ماهیان سردآبی با تولید سالانه 61هزار تن ماهی در الیگودرز، دورود، سلسله و ازنا و ظرفیت مناسب تولید  عسل، روغن حیوانی، حبوبات در اقتصاد استان مورد توجه است.

بررسی حوزه زیرساختی

در حوزه زیر ساختی لرستان با دسترسی مناسب به شبکه ارتباطی ریلی و جاده‌ای کشور و خطوط انرژی شامل برق، نفت و گاز وضعیت  مناسبی دارد. حول شاهراه ارتباطی شمال به جنوب کشور شامل بروجرد و خرم آباد مشاغل و بنگاه‌های خدماتی زیادی شکل گرفته است.

تراکم معادن سنگ و استخراج سنگ‌های تزیینی و صنایع وابسته به سنگ استان جایگاه ویژه‌ای به لرستان در سطح ملی داده است. براساس این مزیت منطقه ویژه اقتصادی سنگ و مواد معدنی در شهرستان ازنا با وسعت 273 هکتار و امکان استقرار  واحدهای صنعتی فراهم شده است. شبکه حمل و نقل زمینی و کامیون داری و خدمات وابسته به دلیل وجود معادن، صنعت سنگ و محصولات بخش کشاورزی بخش مهمی از اقتصاد و اشتغال استان را تشکیل می‌دهد و طبیعت زیبای استان از مزیت‌های اصلی توسعه فعالیت‌های گردشگری محسوب می‌شود.

 

سرمایه گذاری در لرستان | گروه‌ها و بخش‌های عمده اقتصادی

لرستان در بخش اقتصاد شهری به طور چشمگیری بر فعالیت‌های خدماتی و در بخش روستایی عمدتاً متکی بر فعالیت‌های کشاورزی و دامداری است. نرخ بیکاری استان در سال 1395 معادل 13درصد بوده و گروه‌های عمده فعالیتی استان دارای سهم ارزش افزوده به شرح ذیل  هستند.

بخش

سهم ارزش افزوده

سهم اشتغال استان

کشاورزی

25

24

صنعت

14

31

خدمات

61

45

بررسی ظرفیت های توسعه اقتصادی استان

با توجه به توزیع و پراکنش نامتعادل جغرافیایی واحدهای موجود صنعتی استان، باید ارتباط پسین- پیشین آن‌ها بر این اساس راهبردهای  مشخصی به منظور ایجاد پیوندهای عمودی و افقی بین فعالیت‌های صنعتی شکل گیرد تا امکان شکل‌گیری توسعه صنعتی استان مبتنی بر تعادل فضایی و تکمیل حلقه‌های مفقوده زنجیره‌های صنعتی و برقراری  ارتباط ارگانیک مابین بنگاه‌های موجود براساس مزیت‌های نسبی و رقابتی استان فراهم گردد.

امکانسنجی فعالیت‌های متکی بر مزیت‌های استان همانند ایجاد خوشه‌های صنعتی مبتنی بر فراوری‌های دامی، محصولات کشاورزی و معدنی و منابع طبیعی، کشت و صنعت‌ها، مجتمع صنعتی گوشت، کشتارگاه صنعتی، تولید پودر خون و استخوان، تولید سوسیس و کالباس، بسته‌بندی انواع گوشت، کشت علوفه، پرورش ماهی، واحد فرآوری پوست و چرم با ارتباطی مؤثر عمودی یا افقی در صنعت استان در همین راستا قرار می‌گیرد.

توسعه صنایع غذایی و آشامیدنی با استفاده از آرد و میوه تولیدی استان و توسعه واحدهای کانی غیرفلزی استان با استفاده از مواد معدنی، واحدهای تولید مصالح ساختمانی و سازه‌ای، کاشی سازی، شیشه سازی و توجه به خدمات پشتیبانی مشترک در تمرکز و صرفه‌های تجیمع و مقیاس تولید و تأثیرهای کلیدی این حرفه‌ها در توسعه اقتصادی استان را نیز می‌توان بررسی نمود. در این راستا توجه به آموزش، برند سازی، توسعه مراکز پشتیبانی تولید، صنایع بسته‌بندی، سردخانه و مراکز ذخیره و نگهداری محصولات فسادپذیر و توسعه منابع انسانی در استان اهمیت دارد.

سرمایه گذاری در لرستان | وضعیت موجود بنگاه‌های صنعتی

در استان لرستان تعداد 1195واحد صنعتی با اشتغال 22669نفر وجود دارد که نشان از کوچک مقیاس بودن بنگاه‌های صنعتی استان با توزیع جغرافیایی به شرح زیر را دارد. 

 

توزیع شهرستانی بنگاه‌های صنعتی نشان از تمرکز صنایع در دو شهرستان خرم آباد و بروجرد را نشان می‌دهد.

 

جدول و نمودار زیر نحوه توزیع صنایع غذایی استان لرستان را نشان می‌دهد. علی‌رغم وجود قریب به سه میلیون تن محصولات باغی، زراعی و دامی استان با دارا بودن 143 واحد تولیدی سهم کوچکی از تولیدات خود را فرآوری می‌کند.

 

اهم ویژگی‌ها و مزیت‌ها

برخورداری استان از توانمندی‌های کشاورزی و دامی، ذخایر معدنی به ویژه سنگ‌های تزئینی، منابع غنی آب‌های سطحی، شبکه‌های ارتباطی و امکان استفاده بهینه از محور شمال به جنوب از جمله ویژگی‌هایی است که این استان را منحصر به فرد می‌کند.

سرمایه گذاری در لرستان | رویکرد و جهت گیری فعالیت‌ها 

در استان رویکرد توسعه می‌توان به سمت ایجاد و توسعه در زمینه‌های صنایع دارویی، معدن و صنایع فراوری معدنی، تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی و صنایع پایین دستی پتروشیمی شکل گیرد.

فهرست فعالیت‌های پیشران و دارای اولویت 

 ماشین آلات و دستگاه‌های برقی، وسایل ارتباطی و تجهیزات پزشکی

  • ساخت تجهیزات پزشکی و جراحی و وسایل ارتوپدی با کد آیسیک ۳۳۱۱
  • ساخت ابزارهای اپتیکی و تجهیزات عکاسی۳۳۲۰ با کد آیسیک

محصولات شیمیایی و پتروشیمی

  • موادشیمیایی اساسی به جز انواع کود و ترکیبات ازت با کد آیسیک ۲۴۱۱
  • ساخت مواد پلاستیکی به شکل اولیه و ساخت لاستیک مصنوعی با کد آیسیک ۲۴۱۳
  • ساخت محصولات و سموم دفع آفات و سایر مواد شیمیائی مورد مصرف با کد آیسیک۲۴۲۱
  • ساخت انواع رنگ، روغن جلا و پوشش‌های مشابه، مرکب چاپ و انواع بتونه ۲۴۲۲ با کد آیسیک
  • محصولات داروئی، موادشیمیائی مورد استفاده در داروسازی و دارویی با کد آیسیک ۲۴۲۳
  • تولید الیاف مصنوعی با کد آیسیک ۲۴۳۰

غذایی و آشامیدنی

  • فراورده‌های لبنی با کد آیسیک ۱۵۲۰
  • تولید نشاسته و محصولات نشاسته‌ای با کد آیسیک ۱۵۳۲
  • تولید محصولات خبازی با کد آیسیک ۱۵۴۱
  • تولید کاکائو شکلات و انواع نقل و ابنیات با کد آیسیک ۱۵۴۳
  • ساخت سایر محصولات غذائی با کد آیسیک ۱۵۴۹

عناوین طرح‌های مرتبط با صنایع تبدیلی

  • صنایع بوجاری بسته بندی پودری، گرانول انواع حبوبات و غلات با تکیه بر برندسازی ملی و بین المللی
  • صنایع نگهداری محصولات کشاورزی در جوار مجتمع‌های تولید سردخانه بالای صفر و پایین صفر
  • صنایع فروآری محصولات دامی استان به صورت گوشت قطعه و بسته بندی شده مرغ ماهی و گوشت دامی
  • صنایع تبدیلی گیاهان دارویی استان بصورت عرقیات پودر پماد و دمنوش
  • صنایع بسته بندی عسل، مربا، مارمالاد و پوره میوه‌های استان در بسته‌های یک نفره به بالا
  • صنایع فراوری میوه‌های استان بصورت نوشابه‌های گاز دارد و بدون گاز با برند ملی و ماشین آلات اروپایی
  • صنعت تولید مالت و نوشابه‌های غیرالکلی وابسته آن
  • تولید مکمل‌های خوراکی انسان
  • صنایع تولید روغن و کره گیاهی با ماشین آلات خارجی
  • صنایع پلاستیک سازی ظروف مختلف صنایع غذایی
  • صنایع آب نبات و شکلات سازی
  • صنایع تولید رب و آب انار
  • صنایع فراوری سیب زمینی بصورت خلال و چیپس
  • صنایع فراوری خشک کردن گیاهان تولید میوه خشک و لواشک از محصولات استان
  • صنایع پنیر سازی مدرن در استان با کیفیت صادراتی
  • صنایع تولید خیار شور صادراتی
  • صنایع بسته بندی و فراوری زعفران
  • طرح توزیع توزیع لجستیک و شبکه توزیع محصولات غذایی از مزرعه تا سفره
  • طرح سورتینگ بسته بندی محصولات کشاورزی

خدمات قابل ارائه کاردوک به طرح‌ها و واحدهای

  • انجام مطالعات پژوهشی توسعه مناطق کشور
  • تهیه طرح توجیهی امکان سنجی طرح با استفاده توسط متخصصین کارآمد مهندسی
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
  • مشاوره بازاریابی و صادرات محصول با کیفیت به کشورهای دیگر
  • مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی
  • مشاوره ارتقا بهروری بنگاه

 برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها می‌توانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.

 

منبع: سرمایه گذاری لرستان

  • پرهام عبدی