آیا در طرح توجیهی تولید لواشک میزان سرمایه مورد نیاز برای شروع کار ارائه میشود؟ اجرای چنین طرحی توجیه اقتصادی دارد؟ ایران با ظرفیت تولید خدود ۱۳۰میلیون تن محصولات کشاورزی جزء 10 کشور برتر جهان در تولید محصولات کشاورزی است. اتلاف نزدیک به ۳۰ درصد محصولات کشاورزی معادل 30 میلیون تن ایران را در رتبه نخست ضایعات محصولات میوه و ترهبار در دنیا قرار داده است. این میزان ضایعات 25 برابر کشورهای پیشرفته است که سبب هدر رفت سرمایه بزرگی میشود. با ایجاد صنایع تبدیلی و توجه به فناوریهای نوین میتوان برای کاهش بخش قابل توجهی از این ضایعات قدم برداشت. برنامهریزی اجرایی برای کاهش میزان ضایعات محصولات ضمن تامین مصرف داخل کشور به صادرات نیز کمک به سزایی خواهد نمود. برای سفارش نوشتن طرح توجیهی در زمینه های مختلف کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه انواع طرح های توجیهی میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منیع: طرح توجیهی تولید لواشک
طرح توجیهی تولید لواشک | معرفی محصول
انواع لواشک شامل؛ لواشک تک میوهای، لواشک دو میوهای، لواشک چندمیوهای میشود. لواشک تک میوهای به لواشکی گفته میشود که فقط از یک میوه تهیه شده باشد، مانند لواشک سیب، لواشک آلو و...، لواشک دو میوهای به لواشکی گفته میشود که از دو میوه تهیه شده باشد مانند لواشک انار و سیب و....، لواشک چند میوهای از بیش از دو میوه تهیه شده است.
لواشک یک فرآورده خوراکی صنایع تبدیلی کشاورزی حاصل از بخش میانی غلیظ شده یک، دو یا چند میوه همانند سیب، آلوچه، انار است که پس از فرآیند ویژه معمولا به صورت ورقههای کوچک و بزرگ تهیه، بستهبندی و عرضه میشود.
کدهای آیسیک و تعرفه گمرکی لواشک بسته بندی شده
تعرفه گمرکی و کدهای آیسیک آمادهسازی و بستهبندی انواع لواشک به شرح ذیل میباشد.
محصول | تعرفه گمرکی | کد آیسیک |
لواشک بهداشتی |
20089900 سایر غیر از اقلام مشمول ردیفهای 20081100 لغایت 20089200 |
15131130 |
لواشک | 1513512381 |
استانداردهای تولید لواشک
در تولید لواشک از مرحله آمادهسازی، فرآوری، بستهبندی و انبارداری از آیین نامه کار بهداشتی و الزامات استاندارد ملی ایران به شماره 6936 پیروی میکند. هدف از تدوین این آیین کار، راهنمایی تولیدکنندگان در تأمین حداقل نیازمندیهای بهداشتی تولید و عرضه لواشک و تطبیق ویژگیهای آن با استاندارد مرتبط میباشد. سایر استاندارهای مرجع مرتبط برای کاربرد در این آئین کار که الزام به رعایت دارد به شرح ذیل است.
1- استانداردملی 1836 : رعایت اصول بهداشتی درواحدهای تولیدکننده موادغذایی
2- استانداردملی 3766 : آیین کار بهداشتی تجهیزات و لوازم مورد مصرف درصنایع غذایی
3- استانداردملی 4773 : آیین کار ایمنی ماشین آلات – مفاهیم اصلی یا اصول کل طراحی
4-استانداردملی 3381 : ویژگیها و روشهای آزمون اسید سیتریک مورد مصرف در صنایع غذایی
5- استاندارد ملی 1053 : ویژگیهای آب آشامیدنی
6- استاندارد ملی 1011 : ویژگیهای بیولوژیکی واحد مجاز آلودگی باکتریولوژیکی آب آشامیدنی
ویژگیهای فنی انواع لواشک
برتری لواشک نسبت به سایر تنقلات، ارزش غذایی بالای آن میباشد، چرا که این محصول با حداقل تغییر براساس فرآوری میوههای تازه تولید میشود و خیلی از خواص ترکیبات موجود در میوهها همانند ترکیبات کربو هیدرات، چربیها، پروتیین، فیبر و آنتیاکسیدان، مواد معدنی و املاح میوهها را حفظ میکند.
در تهیه انواع لواشک از میوههایی همانند آلو، آلوچه، گوجه سبز، زرد آلو و برگه آن، هلو و برگه آن، انار، زغال اخته، آلبالو، سیب، گلابی و انگور استفاده میگردد که دارای ارزش تغذیهای و خواص درمانی فوق العاده هستند و در مراحل مختلف تولید و فراوری ارزش این مواد پایین نیامده و خواص میوهها همچنان حفظ میشود. از زرشک، شاه توت در لواشک سازی به عناوین مختلف استفاده میگردد و تمشک نیز در فرمولاسیون انواع لواشک میتواند نقش به سزایی داشته باشد.
طرح توجیهی تولید لواشک | موارد مصرف و کاربرد
لواشک همان عصاره و شیره تلغیظ شده میوهها است که مورد علاقه همه افراد به ویژه بچهها میباشد که در فرایند خاصی در بسیاری از کشورهای مختلف به شکلهای گوناگون با استفاده از روشهای سنتی و صنعتی تولید میشود و با توجه به توسعه تکنولوژی صنایع غذایی، روشهای تهیه لواشک هم توسعه یافته و هم شرایط تولید نوین این محصول با نظارتهای دقیق بهداشتی کاملا فراهم شده است.
طبقه بندی محصول
طبقهبندی لواشک معمولاً بر اساس انواع میوه به کار رفته در تولید آن صورت میگیرد. برای مثال لواشک ساخته شده از یک، دو یا چند میوه (لواشک سیب، زرشک، آلبالو و...) و همچنین نوع بستهبندی نیز در طبقهبندی محصول مدنظر قرار میگیرد.
کالاهای جایگزین لواشک
از کالاهای جایگزین لواشک میتوان انواع تنقلات مانند چیبس، پفک، پاپ کرنها، میوه خشک و... نام برد که در دنیا از استقبال خوبی برخودار میباشند، لیکن به دلیل خواص منحصر به فرد لواشک و نیز به دلیل اینکه مصرف شیرینیها، چیپس و مواد مشابه همگی به علت کالری بالا، باعث چاقی میشوند؛ که این مشکل با مصرف لواشک بروز نمیکند. ارزش غذایی، طعم متنوع، سلامتی و سهولت دسترسی ارجحیتهای استفاده از لواشک میباشند.
دانش فنی و فرایند تولید لواشک
در فرایند تولید ابتدا میوههای وارد شده به واحد درجهبندی میشود. جهت شستشو به حوضچهای وارد و ضمن شتشو با فشار آب در کانال هدایت میگردند در این فرایند خاک و آشغالها از میوه جدا شده و در شستشوی نهایی، سطح میوهها با عبور از زیر دوشها تمیز میشود. در طول مسیر آشغالهای باقیمانده نیز جداسازی میشود.
میوه کاملاً تمیز وارد دستگاه خردکن شده و بعد از خرد شدن وارد مرحله پیش پخت میگردد تا میوه به طور کامل له شود و به راحتی پوست و دانه آن توسط صافیهای خاصی جدا شود. پوره میوه بدست آمده توسط پمپ از طریق لولههای استیل به مخازن پخت تحت خلاء هدایت میشوند تا در آن جا پخت نهایی انجام و آب تبخیر شده نیز خارج شود.
فرایند پخت و بسته بندی
فرایند پخت در حرارت پایین تحت خلاء موجب حفظ مواد مغذی میوه میگردد. نمک و اسید سیتریک به عنوان افزودنی مجاز در این مرحله جهت ماندگاری و طعمدهنده به لواشک اضافه میشود. فرآوری خمیر تا رسیدن به حد استاندارد ادامه مییابد. محصول حاصل آماده تبدیل شدن به لواشک است.
در این مرحله خمیر بدون دخالت دست و توسط پمپهای استیل بعد از پاستوریزه شدن به قسمت خشک کنها برای تبدیل شدن به لواشک فرستاده میشود، قبل از ورود به خشک کن این خمیر روی نایلکس به طور یکنواخت توسط دستگاه، پهن شده سپس وارد خشک میشود تا به لواشک تبدیل شود و از طرف دیگر به صورت نواری بیرون میآید.
پس از کشیده شدن نایلون روی طرف مقابل در اندازههای مشخص و یکنواخت برش خورده و روی هم چیده میشوند و از آن جا به انبار موقت جهت دوران قرنطینه و یکنواختی منتقل و سپس به قسمت بستهبندی برده میشوند. در نهایت توسط دستگاه بستهبندی و لیبلزنی و پرینت میشود تا در نهایت پاکیزگی، بتواند لواشک را برای مدت طولانی در داخل قوطی و کارتن نگهداری و به بازار عرضه کرد.
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید انواع لواشک
ماشین آلات و تجهیزات خط تولید عبارتند از :
مخزن دریافت میوه، حوضچه وان خیساندن، درام و دوشهای شستشو، سیستم سورتینگ و جداسازی، کانوایر انتقال میوه، آسیاب سه تیغ و شش تیغ، دیگ پخت مقدماتی، صافی استیل با مش مورد نظر (تفاله گیر)، هسته گیر، همزن، دیگ پخت تحت خلاء (اواپراتور) و پاستوریزاتور، میکسر، تانک استیل ذخیره مواد صاف شده، مخازن تخلیه مواد آماده شده، سلفون زن، خشک کن تونلی، سیستم خنک کننده، دستگاههای برش و لیبل زن، چت پرینت و دستگاههای بستهبندی، وسایل و ظروف آزمایشگاهی، میکسر آزمایشگاهی، PH متر، آون الکتریکی، ترازوی دیجیتال، تجهیزات کشت میکروبی، انو کلاو آزمایشگاهی.
طرح توجیهی تولید لواشک | بررسی بازار و رقبا
با توجه به مزیت صنایع تبدیلی کشاورزی تعداد 187 واحد تولید انواع لواشک در کشور وجود دارد که با ظرفیت اسمی73074 تن محصول سرمایه گذاری ثابتی به میزان 2186میلیارد ریال را انجام دادهاند. تعداد جوازهای تاسیس طرحهای درحال احداث با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد تولید انواع لواشک 32 فقره است که در صورت رسیدن به بهرهبرداری پیشبینی افزایش تولیدی به میزان 10852 تن انواع لواشک در سالهای آتی را خواهیم داشت. ارزش ریالی صادرات لواشک در سال 1397 معادل 819 میلیارد ریال و ارزش ارزی آن بیش از 14 میلیون دلار بوده است.
پروانههای بهرهبرداری تولید لواشک کشور | ||||
تعداد | سرمایه (م.ر) | اشتعال | ظرفیت | واحد |
187 | 2186474 | 5149 | 73074 | تن |
جواز تاسیسهای صادره تولید لواشک کشور | ||||
478 | ||||
جواز تاسیسهای دارای پیشرفت فیزیکی 60 درصد به بالا تولید لواشک کشور | ||||
تعداد | سرمایه | اشتعال | ظرفیت | واحد |
32 | 839251 | 784 | 10852 | تن |
صادرات لواشک کشور در سال 1397 | ||||
ارزش ریالی | 819,771 میلیون ریال | ارزش دلاری | 14,513,812دلار | |
واردات لواشک کشور در سال 1397 | ||||
ارزش ریالی | 18,147میلیون رسال | ارزش دلاری | 433,417دلار |
طرح توجیهی تولید لواشک | سرمایه گذاری مورد نیاز
بر اساس مطالعات انجام شده احداث تولید در سال جاری حدود 82 میلیارد ریال سرمایه نیاز دارد. نرخ بازدهی داخلی سرمایهگذاری بیشتر از 20درصد بوده و ظرف 3 سال و نیم بعد از به تولید رسیدن برگشت سرمایه خواهید داشت. در ادامه خلاصهای از نیازمندیهای احداث این واحد با ظرفیت عملی 500 نوع لواشک در سال ارائه شده است.
مشخصات عمومی طرح
ردیف | موضوع | برآرود | واحد |
1 | زمین | 2000 | متر مربع |
2 | زیربنا کل تولیدی ،خدماتی و ستادی و روباز | 990 | متر مربع |
جدول سرمایه گذاری طرح
ردیف | موضوع | هزینه ها (میلیون ریال ) |
1 | سرمایه گذاری ثابت | 65984 |
2 | سرمایه گذاری درگردش | 16250 |
3 | کل سرمایه گذاری | 82234 |
شاخص های مالی
موضوع | |
نرخ بازده داخلی IRR | 20/6 |
دوره برگشت سرمایه | 3/5 |
درصد فعالیت در نقطه سر به سر | 40/2 |
طرح توجیهی تولید لواشک | مزایای اجرای طرح
- ماندگاری بیشتر محصولات کشاورزی فراوری شده
- نگهداری امن و بهداشتی محصولات کشاورزی و کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی
- رعایت ضوایط استاندارد و بهداشتی آمادهسازی و بستهبندی کالای با کیفیت
- ارزش افروده مناسب
طرح توجیهی تولید لواشک | نتیجه مطالعات مالی و اقتصادی
تحقیقات بازار و برآوردهای مالی فنی و اقتصادی تهیه شده طرح در سال 1399 و تحلیل شاخصهای مالی و اقتصادی طرح با محاسبات مالی از نرمافزار Comfar III Expert وضعیت قابل قبولی را به لحاظ مالی برای صنایع تبدیلی بخش کشاورزی با فراوری میوهها به صورت لواشک نشان میدهد. جهت اخذ مجوزهای تولید این محصول و تامین زیرساخت براساس پلانهای مهندسی تولید استاندارد و صادرات محور میتوانید در تمامی مراحل انجام کار از زمان بررسی ایده تا پیادهسازی و زمان بهرهبرداری از مشاوران و کارشناسان خبره و با تجربه کاردوک کمک بگیرید.
خدمات قابل ارایه کاردوک به طرحها و واحدهای تولید کننده
- تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی طرح با استفاده از نرم افزار کامفار توسط متخصصین کارآمد مهندسی
- ارائه خدمات در انتخاب ماشین آلات، تاسیسات عمومی و طراحی سایت پلان
- تامین نیروی انسانی نصب و راه اندازی ماشین آلات و تاسیات عمومی طرح تولید کاشی سرامیکی مختلف
- مشاوره فرمولاسیون مواد اولیه، لعاب و انگوب
- مشاوره اصلاح تکنولوژی، نوسازی و بازسازی واحدهای
برای دریافت مشاوره کسب و کار در ایران و دیگر کشورها میتوانید با کارشناسان مرکز کاردوک از طریق شماره 02166418908 تماس بگیرید.
منیع: طرح توجیهی تولید لواشک
- ۹۹/۰۶/۰۴