مدیریت استراتژیک یا مدیریت راهبردی عمدتا توسط مالکان و یا مسئولان اصلی سازمان تعیین می شود. تجزیه و تحلیل مسائل مهم، برنامه ریزی، مشخص کردن دور برد سازمان و اتخاذ تصمیم به نحوی که منابع سازمان حفظ شود از جمله مفاهیمی است که در مدیریت استراتژیک تعریف میشود. توجه به این مفاهیم به صورت تئوری آسان به نظر می رسد، اما در احرا نیاز به دانش تخصصی و تجربه عملی دارید؛ به همین دلیل مشاوران کسب و کار با دربرداشتن تجربه و دانش میتوانند بهترین حامی شما در این زمینه باشند. در ادامه بیشتر با تعریف و نحوه اجرای مفاهیم مدیریتی آشنا میشوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه های مدیریتی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کسب و کار کاردوک از طریق شماره 09351520300تماس بگیرید.
منبع: مدیریت استراتژیک
تعریف مدیریت استراتژیک
مدیریت استراتژیک ؛ فرایند برنامه ریزی، سازماندهی، اجرا و کنترل برای رسیدن به اهداف مورد انتظار و کسب رضایتمندی ذی نفعان تعریف میشود. منظور از فرایند این است که مدیر با چه کارهایی میتواند سازمان را به هدفش برساند و با چه کارهایی میتواند بهرهوری منابع سازمان را بالا ببرد. مدیریت از نظر ماهیتی علم و هنر بکارگیری درست منابع انسانی، مالی، تجهیزاتی و... را داراست.
اولین گام مدیریت استراتژیک
اولین اقدام مدیر، تهیه و فراهم کردن یک طرح (یا بیزینس پلن) است. برای آماده سازی طرح، فرایندی باید دنبال شود که برنامه ریزی یا پلانینگ نامیده می شود. در برنامه ریزی اولین کار و سوال پرسیدن چرایی و هدف از انجام پروژه است. با تعیین هدف یا اهداف مقصد مورد نظر سازمان روشن میشود؛ به این صورت مسیر و آینده سازمان نیز برای همه افراد آن مشخص می گردد.
فرایند برنامه ریزی در مدیریت استراتژیک
ارزیابی تواناییها و وضعیت موجود اولویت برنامهریزی است. پس باید نقاط قوت و ضعف خود را شناخته و بر اساس آنها مقصد مورد نظرتان را تعیین کنیم. در مرحله بعد باید به دنبال راهها، راه حلها، روشها، شیوهها و تکنیکهایی باشید که احتمال رساندن شما به مقصد را بیشتر بکند. پس لازمه که سوالاتی از خود بپرسید؛
چگونه، از چه روشی و با چه کسانی؟
برای چه؟
چند نفر میخواهیم همکار ما باشند؟
چه مقدار بودجه نیاز داریم؟
کجا باید این کار را بکنیم؟
در چه نقطه ، چقدر طول می کشد این کار را انجام دهیم؟
چه کسانی مرتبط با این کار هستند؟
چه تکنولوژی لازم داریم؟
و....
مجموعه پاسخ های که به این سوالات می دهید، همان طرح است. بدین صورت طراحی و برنامه ریزی کرده اید که چه کاری را چرا، چگونه، چه وقت و با چه کسی و ابزاری انجام بدهیم؟
موارد ذکر شده، اولین اقدامات لازم فرایند مدیریت است و اگر انجام دهید؛ نباید انتظار سازمانی با بهره وری بالا (کار با کیفیت در زمان کم، حداقل هزینه و صرفه جویی) داشته باشید.
تهیه بیزنس پلان برای سازمان
پس برای رسیدن به بهرهوری در سازمان مدیر باید برنامه ریزی کند که در نتیجه آن یک جزوه به دست میآورد که به آن طرح یا بیزنس پلان گفته میشود (طرحی که برای اجرا آماده خواهد بود). مدیر جهت تهیه این طرح توجیهی اولیه می تواند از مشاورین متخصص کسب و کار در بررسیهای بازار مالی، فنی و اقتصادی استفاده نماید. بدیهی است حوزه های مختلف تهیه و طراحی کسب و کار و بخشهای اقتصادی، فنی و مدیریتی نیازمند بررسیهای دقیق کارشناسی جهت ارایه راهکارها و پاسخ های تخصصی مورد نیاز جهت دستیابی به بهروری سازمانی خواهد بود. برای نوشتن طرح توجیهی کلیک کنید.
آیا برنامه سازمان را میتوان به بنگاههای برون سازمانی سپرد؟
با تخصصی شدن هر چه بیشتر علوم، نیاز به همراهی افراد بیشتری در یک پروژه نیز بیشتر می شود. نوشتن طرح توجیهی و بیزینس پلن نیز تبدیل به یکی از مشاغلی شده است که توسط مراکز مشاوره کسب و کار ارائه می گردد. کسانی که در این حوزه فعالیت دارند، اغلب دارای تجربه عملی نیز هستند و نسبت به قوانین و اصول مدیریت اشراف کامل دارند. مرکز کاردوک نیز در این زمینه فعالیت می کند. کارشناسان این مرکز می توانند به شما در تهیه بیزینس پلن، نوشتن و اجرای تمامی مراحل انجام کار شما را همراهی کنند.
برای دریافت مشاوره مدیریت کسب و کار می توانید با مشاوران مرکز مشاوره کاردوک از طریق شماره 09351520300 تماس بگیرید.
منبع: مدیریت استراتژیک
- ۹۹/۰۱/۱۳